ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το «φακελάκι» των 3.500 για ένα κρεβάτι ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το «φακελάκι» των 3.500 για ένα κρεβάτι ΜΕΘ

Έρευνα από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά την καταγγελία ότι γυναίκα ζήτησε 3.500 ευρώ από συγγενή ασθενούς με κορονοϊό προκειμένου να του εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ

Εντολή για εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας για το «φακελάκι» των 3.500 ευρώ που ζήτησε γυναίκα από συγγενή ασθενούς με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης εκτός από τη διαπίστωση για το βάσιμο της καταγγελίας καλείται να κινήσει άμεσες ενέργειες προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να ελεγχθεί ποινικά η γυναίκα που ζήτησε το «φακελάκι».

Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας- επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

«Αν δεν επέμβω, ο πατέρας σου θα πεθάνει» είπε η γυναίκα που ζήτησε €3.500 για ένα κρεβάτι ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» την καταγγελία έκανε την περασμένη Τετάρτη αστυνομικός από τη Ρόδο ο πεθερός του οποίου νοσηλεύεται με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

Το τηλεφώνημα της γυναίκας έγινε στη σύζυγο του αστυνομικού στην οποία είπε: «Είμαι επιταγμένη υγειονομικός, γνωρίζω πάρα πολλά και είμαι πολύ καλή. Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας θα πεθάνει. Δώστε μου αυτά τα χρήματα και εγώ θα το κανονίσω».

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» ξεκαθάρισε ότι η γυναίκα που ζήτησε τη μίζα δεν εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν την γνωρίζει.

Παράλληλα εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και τηρείται σειρά προτεραιότητας. «Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα», συμπλήρωσε στον ΣΚΑΪ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος μαχαίρωσε γυναίκα και τον γιο της

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα