ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα

Μετάλλαξη Όμικρον
Τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν μετάλλαξη «Όμικρον»
ASSOCIATED PRESS

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Προειδοποίηση έχει απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία, όπως αναφέρει, είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Αν και προς το παρόν δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα ως προς τη μεταδοτικότητα και τη θνησιμότητα του νέου στελέχους, οι ειδικοί έχουν εικόνα ως προς τα συμπτώματα που προκαλεί η μετάλλαξη «Όμικρον».

Όπως ανέφερε η γιατρός από τη Νότια Αφρική, Ανζελίκ Κούτζι, η πρώτη που ενημέρωσε τη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της χώρας για τη νέα μετάλλαξη, οι υποψίες ότι ο παθογόνος ιός είχε μεταλλαχθεί ξανά προέκυψαν λόγω των συχνών επισκέψεων ασθενών με ασυνήθιστα συμπτώματα της COVID-19.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια επρόκειτο για κάποια άτομα αρκετά νεαρής ηλικίας με παράπονα για έντονη κόπωση, καθώς και για ένα 6χρονο παιδί με ταχυπαλμία και υψηλό πυρετό, το οποίο δύο μέρες αργότερα ένιωσε πολύ καλύτερα. Ταυτόχρονα, κανένας από τους ασθενείς δεν υπέφερε από απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Κατά την άποψη της πρόεδρου της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης της Νότιας Αφρικής, «οι ασθενείς παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα, αν και ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που αντιμετώπιζα πριν». Συνολικά, περίπου 20 ασθενείς της Κούτζι με συμπτώματα της νέας μετάλλαξης έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19. Πρόκειται κυρίως για υγιείς άνδρες που ένιωθαν πολύ κουρασμένοι. Περίπου οι μισοί από αυτούς δεν ήταν εμβολιασμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε lockdown – Συνεχίζουμε την ίδια στρατηγική

Πέθανε η μητέρα του Δημήτρη Λιγνάδη

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)