ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Όμικρον – Παρασκευής: «Είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι αφορά τη σοβαρότητα της νόσου»

Μετάλλαξη Όμικρον – Παρασκευής: «Είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι αφορά τη σοβαρότητα της νόσου»
Τι ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής σχετικά για τη νέα μετάλλαξη, τη σημασία της αναμνηστικής δόσης και τη λήψη νέων μέτρων
INTIME NEWS

Μετάλλαξη Όμικρον: Στο Mega μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (30/11), ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής σχετικά για τη νέα μετάλλαξη, τη σημασία της αναμνηστικής δόσης και τη λήψη νέων μέτρων.

«Έχει μεγάλη σημασία να τονίσουμε ποια θα είναι η προστασία του εμβολίου και της νόσου. Ενδεχομένως ακόμα και αν δεν μας έναντι της μόλυνσης να παραμένει η προστασία, σε ότι αφορά τη σοβαρή νόσηση και το θάνατο», τόνισε αρχικά ο κ. Παρασκευής.

«Αναφορικά με τη μολυσματικότητα δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ή σαφείς ενδείξεις για τα χαρακτηριστικά του ιού. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα εξελιχθούν τα δεδομένα. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι αφορά τη σοβαρότητα της νόσου, τόσο ο αριθμός των ασθενών είναι μικρός, αλλά και η ενδιάμεση ηλικία τους είναι μικρή για να βγάλουμε συμπεράσματα σε επίπεδο πληθυσμού», δήλωσε για τα περιορισμένα στοιχείων των λοιμωξιολόγων για τη μελέτη της μετάλλαξης Όμικρον.

«Θέλω να πιστεύω ότι το κακό σενάριο δεν θα είναι τόσο κακό», σημείωσε ο καθηγητής.

«Υπάρχει μια σταθεροποιητική τάση και σε ορισμένες περιοχές εμφανίζεται αποκλιμάκωση, αλλά σε κάθε περίπτωση το ισχυρό μήνυμα είναι ότι αυτό συμβαίνει σε περιοχές όπου η αναμνηστική δόση έχει πραγματοποιηθεί από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και άρα το μήνυμα είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση. Η αναμνηστική δόση δεν ενισχύει την ανοσία μας έναντι της σοβαρής νόσου και θανάτου, αλλά περιορίζει και τη διασπορά του ιού», ανέφερε ο κ. Παρασκευής για την αναμνηστική δόση και τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Καθολική χρήση της μάσκας είναι ένα μέτρο ψυχολογικό για τη χρήση της μάσκας λειτουργώντας στο μυαλό και στη συνείδηση μας διαφορετικά από ότι ώρα», κατέληξε ο κ. Παρασκευής.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους κρεμασμένη

Κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Δεν ταιριάζουν σε δημοκρατία αυτά τα μέτρα»

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»