ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Οι «κόκκινες» περιοχές που προστέθηκαν στον χάρτη – Κορύφωση στην Αθήνα

Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Οι «κόκκινες» περιοχές που προστέθηκαν στον χάρτη – Κορύφωση στην Αθήνα
Συνεχής είναι η αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων από την πανδημία του κορονοϊού.
INTIME

Για την ανάγκη να τηρηθούν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς των κρουσμάτων του κορονοϊού μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης - Ποιες είναι οι περιοχές που προστέθηκαν στις ήδη κόκκινες - Η εξέλιξη της πανδημίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

«Όσον αφορά κόκκινες περιοχές ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι η Πάτρα, η Αρκαδία και το Ρέθυμνο εντάσσεται σε αυτές ενώ πλέον προστέθηκαν το Ηράκλειο και τα Χανιά», τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλας Θωμαϊδης.

Την ίδια στιγμή έκανε λόγο για κορύφωση της πανδημίας στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρα. Όπως ανέφερε «στην Αθήνα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας, Βρισκόμαστε ουσιαστικά στην κορύφωση όπως και στην Θεσσαλονίκη. Ο συσχετισμός του ιικού φορτίου στα λύματα με τα κρούσματα στην Αθήνα τις τελευταίες 4 εβδομάδες δείχνει έναν ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων 1.600 – 2.000 ενώ στην Θεσσαλονίκη έχουμε 100 – 110 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους».

Και πρόσθεσε: «παρόλα αυτά οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, δηλαδή οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και οι νεκροί θα κορυφωθούν το επόμενο 15νθημερο. Μέχρι τότε θα βλέπουμε 95-100 νεκρούς κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση».

Αγωνία για τις ΜΕΘ και την αύξηση νεκρών

Συνεχής είναι η αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων από την πανδημία του κορονοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 7.486 νέα κρούσματα, εκ των οποίων μόλις 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.157 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664 (60.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (80.12%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (19.88%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Κερατσίνι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το θάνατο της 8χρονης – Το ύποπτο ΙΧ και τα ερωτήματα

Δύσκολες ώρες για την Καίτη Γκρέυ: Πέθανε ο γιος της και πατέρας της Αγγελικής Ηλιάδη