ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Εξαδάχτυλος: Με την έλευση της μετάλλαξης «Όμικρον» τα δεδομένα αλλάζουν

Εξαδάκτυλος για νέα μέτρα και μετάλλαξη «Όμικρον»
Τι ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
Intime News

«Περιμένουμε τα δεδομένα για την μετάλλαξη "Όμικρον". Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, ο οποίος σχολίασε τόσο τα νέα μέτρα της κυβέρνησης όσο και την μετάλλαξη «Όμικρον» η οποία φαίνεται να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

«Έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου. Με την έλευση της παραλλαγής "Όμικρον" οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ότι ισχύει τώρα στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας το MEGA.

«Περιμένουμε τα δεδομένα για την "Όμικρον". Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος

«Τα παιδιά θα είναι ανεμβολίαστοι και εφόσον οι ενήλικες που τα συνοδεύουν είναι εμβολιασμένοι, να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», τόνισε για τα θεματικά πάρκα και τη λειτουργία τους την εορταστική περίοδο και συνέχισε:

«Δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου, θα χρειάζεται PCR εφεξής», ανέφερε σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής. «Σε ότι αφορά τη διασπορά είμαστε σε κατάσταση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης», σημείωσε για την πανδημία.

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self- tests που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι τις γιορτές», κατέληξε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος «καυγάς» Μητσοτάκη - Πολάκη στη Βουλή (vid)

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός