ΕΛΛΑΔΑ

Επαναφέρουν τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Επαναφέρουν τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την επαναφορά της ευνοϊκής ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ακόμη και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα επιδιώκει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης στη ΝΕΤ, η διαβούλευση της κυβέρνησης με την τρόικα και την ΕΚΤ συνεχίζεται, με στόχο την επαναφορά της ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Εφόσον κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, η ρύθμιση θα επανέλθει σε επόμενο νομοσχέδιο.

Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης εξαπέλυσε πυρά κατά των φαρμακοποιών, που αποφάσισαν να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη ενέργεια που στρέφεται κατά των ασφαλισμένων.

Αναφορικά με την ταυτόχρονη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών από εργοδότες μέσω τραπεζικού συστήματος, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης ενός μήνα στην εφαρμογή του μέτρου, το οποίο όμως θα εφαρμοστεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα μείωση μισθών, υποστηρίζοντας ότι οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το τι θα συμβεί.