ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Σύντομα θα έχουμε και άλλα κρούσματα στην Ελλάδα λέει ο καθηγητής Σουρβίνος

Μετάλλαξη Όμικρον: Σύντομα θα έχουμε και άλλα κρούσματα στην Ελλάδα λέει ο καθηγητής Σουρβίνος
Σίγουρος ότι θα έχουμε και άλλα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος
INTIME

Σίγουρος ότι θα έχουμε και άλλα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, στο εργαστήριο του οποίου εντοπίστηκε ο ασθενής-μηδέν

Στην εκτίμηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε κι άλλα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει και κινητικότητα λόγω των εορτών προχώρησε ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, στο εργαστήριο του οποίου εντοπίστηκε ο ασθενής-μηδέν στην Κρήτη.

«Είναι αναπόφευκτο διότι οι μεταλλάξεις ταξιδεύουν γρήγορα» είπε ο κ. Σουρβίνος το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως «αυτό που ανησυχεί για το στέλεχος Όμικρον είναι ο μεγάλος αριθμός των μεταλλάξεων που δίνει, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί: πιθανότητα για υψηλότερη μεταδοτικότητα, διαφυγή από τα εμβόλια, σοβαρότερη νοσηρότητα. Όλα αυτά βέβαια δημιουργούν αντικρουόμενες απόψεις. Απάντηση θα έχουμε μετά από εργαστηριακές και κλινικές μελέτες».

Παράλληλα, ο Γιώργος Σουρβίνος μίλησε για τον ασθενή «μηδέν» με μετάλλαξη Όμικρον που εντοπίστηκε στην Κρήτη εξηγώντας ότι «το δείγμα από το ύποπτο κρούσμα εξετάστηκε την ίδια μέρα την οποία ήρθε στο εργαστήριο. Κανένα άλλο ύποπτο κρούσμα δεν υπάρχει στο εργαστήριο μέχρι στιγμής. Η ιχνηλάτηση έγινε άμεσα καθώς ήταν υψηλού κινδύνου κρούσμα».

Όπως εξήγησε ήταν αναμενόμενη η εμφάνιση του κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι γνωρίζουμε την προέλευση του και ότι είναι από περιοχή που αναπτύσσεται το στέλεχος.

«Κάνουμε συνέχεια τεστ σε όλες τις επαφές του και αν κάποια από αυτές εμφανιστεί θετική στην μετάλλαξη Όμικρον θα το γνωρίζουμε γρήγορα» κατέληξε ο Γιώργος Σουρβίνος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Πέγκυ Ζήνα: Τα κλάματα για το «Αν πας με άλλη», το απωθημένο και το μυστικό για τη φωνή

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα

Ρoή Ειδήσεων