ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι 60άρηδες - 67.000 ραντεβού σε λίγες μέρες

Κορονοϊός: Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι 60άρηδες - 67.000 ραντεβού σε λίγες μέρες
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τα ραντεβού στους 60άρηδες
Intime News

Κορονοϊός: Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 860.000 ραντεβού για την ενισχυτική δόση.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών μέχρι και χθες είχαν προγραμματιστεί περισσότερα από 67.000 ραντεβού για πρώτη δόση από μέλη της εν λόγω ηλικιακής ομάδας. Το αντίστοιχο διάστημα πριν την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας είχαν κλειστεί 24.000 ραντεβού, δηλαδή διαπιστώνεται σχεδόν τριπλασιασμός.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών περιορίζει το υποχρεωτικό μεσοδιάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 860.000 ραντεβού για την ενισχυτική δόση.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση των εμβολίων. Σε πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για την εξυπηρέτηση των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών θα σταλούν κινητά συνεργεία.

Ο εμβολιασμός παραμένει το κύριο αντίμετρο κατά του κορονοϊού. Οι 10 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι αυτές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, κάτω του 55%. Αυτό είναι ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα για τη σημασία του εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Ευρώ: Αλλάζουν μετά από 20 χρόνια τα χαρτονομίσματα

Γιάννης Βασιλείου: «Τη βίαζε στα καμαρίνια, δεν μετάνιωσα που δεν αντέδρασα» - Έξαλλη η Φαίη Σκορδά