ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σε παιδιά: Μικρή αύξηση σε μια εβδομάδα - Παραμένει χαμηλά η θετικότητα

κρούσματα παιδιά
Τα κρούσματα στα παιδιά
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κρούσματα σε παιδιά: Ξεπερνούν τις 10.000 σε μια εβδομάδα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παρέμεινε χαμηλά σε όλη τη χώρα η θετικότητα.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει κρίσιμη, με τον αριθμό των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ αυξημένος είναι ο αριθμός των κρούσματων που εντοπίζονται στα παιδιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, που πλέον κάθε Τετάρτη ανακοινώνει τις μολύνσεις στο ηλικιακό γκρουπ 4 ως 18 ετών, τα κρούσματα αυτά μειώθηκαν ελαφρώς την εβδομάδα αναφοράς από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου.

Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.320, αποτελώντας το 25% (4% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

κρούσματα παιδιά
Ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετώνΕΟΔΥ

Παρέμεινε χαμηλά η θετικότητα

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.60% σε σύνολο 2.572.206 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.51% σε σύνολο 2.182.055 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.87%.

ποσοστό θετικότητας
Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 29 Νοεμβρίου 2021 έως 05 Δεκεμβρίου.ΕΟΔΥ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για απάτη: «Είμαστε από τη Europol και σας ερευνάμε…»

Θρήνος στο Ηράκλειο: Από τα «φώτα» και τις μεγάλες πίστες στην αυτοκτονία

«Βρέχει» λεφτά από ΟΑΕΔ -ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα στους δικαιούχους