ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν το ποτό σου έχει τη γεύση και το άρωμα της αυθεντικής μαστίχας Χίου

Stichion
Stichion

Το να δοκιμάζω νέες γεύσεις έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο, είναι ένα μικρό «δώρο» που κάνω στον εαυτό μου, μία επιλογή που μου επιτρέπει να αφήνω πίσω μου τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να επικοινωνώ ουσιαστικά με ανθρώπους που θέλω να έχω στο πλευρό μου. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τα after work drinks, έχουν αναδειχθεί στην αγαπημένη μου εβδομαδιαία συνήθεια αυτή τη σεζόν.

Θα έλεγα πως η αγάπη μου να ανακαλύπτω νέες γεύσεις και συνταγές για cocktails, είναι περισσότερο ένα κίνητρο να δίνω στην ημέρα μου μία πιο ιδιαίτερη γεύση, μία γεύση που κάποιες φορές με «ταξιδεύει» και άλλες, «ξυπνά» μέσα μου τα πιο όμορφα συναισθήματα. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία από τις καινούργιες προτάσεις γεύσεων όμως, έχουν για εμένα εκείνες που είναι πρωτότυπες και βασίζονται σε συστατικά που μέχρι προσφάτως μπορεί να μην είχα φανταστεί ότι θα μπορούσαν να έχουν μία θέση στο ποτό μου, όπως το premium απόσταγμα μαστίχας, Stichion. Πρόκειται για ένα ποτό που περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα των αγαπημένων μου και το γιατί, θα το ανακαλύψετε αμέσως.

Ένα αρωματικό απόσταγμα με γεύση από Ελλάδα

Η αλήθεια είναι πως η μαστίχα συνιστά ένα αρκετά οικείο συστατικό για τους Έλληνες, μιας και πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο μιλάει κατευθείαν στην «καρδιά» μας, αφού πρόκειται ουσιαστικά για 100% φυσική ρητίνη από τους σχίνους που φυτρώνουν αποκλειστικά στο νότιο τμήμα της Χίου. Για όσους γνωρίζουν από καλή μαστίχα, λοιπόν, το Stichion, αποτελεί ένα απόσταγμα που βασίζεται στην αγνότητα της φύσης, τη σοφία του παρελθόντος και την ποιότητα των σύγχρονων μεθόδων ποτοποιίας.

Αν όμως η έξτρα γνώση είναι ο θεμέλιος λίθος για κάθε νέα αγαπημένη συνήθεια, τότε σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το Stichion είναι ένα απόσταγμα το οποίο φτιάχνεται με δάκρυα από 100% ατόφια φυσική μαστίχα από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Είτε ανήκετε στους παραδοσιακούς της παρέας και θέλετε να απολαύσετε το premium αυτό ποτό μαστίχας σκέτο με λίγο πάγο, είτε αναζητάτε πιο μοντέρνες και εναλλακτικές cocktail επιλογές με βάση τη μαστίχα, σίγουρα τα μοναδικά αρώματα του Stichion δεν θα σας απογοητεύσουν. Συνεπώς, το μόνο που έχετε να κάνετε στο επόμενο early drink μετά το γραφείο, είναι να φέρετε το αυθεντικό άρωμα της Χίου στο ποτήρι σας.

Το αυθεντικό άρωμα της Χίου σε ένα ποτό

Ακόμη και αν έχετε συνηθίσει να πίνετε τη μαστίχα μετά το φαγητό σας ως χωνευτικό, μία δοκιμή αρκεί για να αντιληφθείτε ότι την ίδια ώρα, πρόκειται για ένα απόσταγμα που δίνει αρωματικό σώμα σε long drinks, δανείζει τη μεσογειακή του χάρη σε ευρηματικά twists αγαπημένων συνταγών για cocktails και σας προκαλεί για νέες δημιουργίες.

Πώς αλλιώς θα δοκιμάσετε το ποτό μαστίχας σας, λοιπόν; Μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, μέσα από δροσερά, fruity γλυκόξινα ή κλασικά cocktails, τα οποία θα έχουν ως βάση τους τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα της μαστίχας. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ζητήσετε από τον bartender, ένα απόσταγμα με ελληνικό χαρακτήρα και μέσα σε λίγη ώρα, θα δείτε να απελευθερώνονται από το διάφανο μπουκάλι του Stichion ζωηρά, ζωντανά και παιχνιδιάρικα τα αυθεντικά αρώματα της μαστίχας, πολύ ωραία συνδυασμένα με δροσερές νότες έλατου, νόστιμες νύξεις αμυγδαλωτού και γλυκές πινελιές βανίλιας, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης.

Τα cocktails που θα δώσουν αυθεντική γεύση στις βραδιές σας

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε σε ένα από τα αγαπημένα σας στέκια στο κέντρο της πόλης, χαρίστε στον εαυτό σας μία ξεχωριστή εμπειρία, μέσα από δροσερά και αρωματικά cocktails με μαστίχα. Όσο για το ποια συνταγή να ζητήσετε ή να προτιμήσετε, σας έχουμε μερικές επιλογές που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Από το South of Chios μέχρι το Stichion Colada και το Stichion Kaimaki: Ιδιαίτερες συνταγές για cocktail που θα βρείτε τώρα στο Stichion.gr. Οι προτάσεις είναι σίγουρα ανατρεπτικές και απολαυστικές και στην περίπτωση που «κυνηγάτε» συνεχώς νέες γευστικές εμπειρίες, έχετε κάθε λόγο να τις δοκιμάσετε, για να δώσετε μία ιδιαίτερη νότα στις βραδιές του χειμώνα, απολαμβάνοντας τα cocktail σας υπεύθυνα.

Πάντως, μία αγαπημένη μας πρόταση με Stichion που δοκιμάσαμε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο «The Bank Job», είναι το Stichion Smash. Πρόκειται για ένα ελληνικό, αρωματικό cocktail, που φέρνει στις βραδιές μας το άρωμα της αυθεντικής μαστίχας Χίου και για να το ετοιμάσουμε θα χρειαστούμε:

  • 50 ml Stichion,
  • ½ λεμόνι κομμένο στα 4
  • 20 ml σιρόπι βανίλιας

Όσο για την εκτέλεση του cocktail, σε ένα ποτήρι «old fashioned», θα πατήσουμε με ένα γουδοχέρι το σιρόπι βανίλιας και το μισό λεμόνι, ώστε να απελευθερωθούν ο χυμός και τα έλαια από τη φλούδα. Έπειτα, θα προσθέσουμε το Stichion και θρυμματισμένο πάγο και θα ανακατέψουμε. Στο τέλος θα γαρνίρουμε με μία σφήνα λεμονιού. Το συγκεκριμένο ποτό, μάλιστα, είναι μία ιδανική επιλογή για aperitif, χάρη στα αρώματα που αναδύονται από το Stichion, ενώ η βανίλια δένει και τονώνει τη γεύση της μαστίχας, χαρίζοντας φρεσκάδα στο ποτό.

Αν το παραδοσιακό με το μοντέρνο είναι ένας συνδυασμός που σας εξιτάρει, τότε το Stichion θα γίνει το ποτό σας, φέρνοντας κάτι από τη γεύση του χθες στο σήμερα, με τον πιο απολαυστικό και ανατρεπτικό τρόπο, μέσα από τους κατάλληλους συνδυασμούς. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα premium ποτό μαστίχας, διαφορετικό από τα άλλα, το οποίο χάρη στις σύγχρονες μεθόδους ποτοποιίας, δίνει ένα άκρως αυθεντικό αποτέλεσμα σε κάθε σας γουλιά.