ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Αχέροντας, «φούσκωσε» ο Πηνειός, εκκενώθηκε οικισμός στο Αγρίνιο

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Αχέροντας, «φούσκωσε» ο Πηνειός, εκκενώθηκε οικισμός στο Αγρίνιο
Στο 1.40 μ. έχει ανεβεί η στάθμη του Πηνειού ποταμού στο Διαλεκτό Τρικάλων και η βροχή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση
trikalavoice

Κακοκαιρία: Μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στην Ήπειρο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση ο καιρός - Προβλήματα έχουν προκληθεί και στα Τρίκαλα, όπου ο Πηνειός βρίσκεται στα όρια του - Προληπτική εκκένωση και σε χωριό του Αγρινίου

Η κακοκαιρία - εξπρές που σαρώνει την Ελλάδα το Σάββατο έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στα δυτικά της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται από τα ξημερώματα σε όλη την Ήπειρο, στην Πελοπόννησο αλλά και στην κεντρική Ελλάδα.

Ήταν τέτοιος ο όγκος του νερού που μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, έχουν καταγραφεί αρκετά προβλήματα, με τις Αρχές των νομών κυρίως στη δυτική Ελλάδα να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Υπερχείλισε ο Αχέροντας - Καταπτώσεις σε δρόμους

Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου δοκιμάζεται η Ήπειρος, με τα πρώτα προβλήματα να καταγράφονται στο νομό Θεσπρωτίας στο χωριό Γλυκή, όπου ο ποταμός Αχέροντας υπερχείλισε. Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, από την υπερχείλιση δεν κινδύνεψε κανείς κάτοικος.

«Προς το παρόν δεν κινδυνεύει κανείς κάτοικος της περιοχής, χρειάστηκε ωστόσο να κλείσουμε κάποιους δρόμους που οδηγούν προς την Κυψέλη. Οι ζημιές περιορίζονται σε 4 καταστήματα στη Γλυκή» λέει ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας πως η πολιτική προστασία του Δήμου είναι από τις 3 τα ξημερώματα σε επιφυλακή. «Έχει χρειαστεί να παρέμβουμε και να καθαρίσουμε αρκετούς δρόμους, καθώς υπήρξαν πολλές καταπτώσεις εξαιτίας του όγκου του νερού που έπεσε», καταλήγει.

Αγρίνιο: Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός

Προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα είχαμε στο Αγρίνιο λίγο μετά τις 12 το πρωί. Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παπαναστασίου Γιώργος τόνισε πως η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν άλλα προβλήματα, «βλέποντας τη στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία πήραμε την απόφαση να εκκενώσουμε προληπτικά τον οικισμό Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν έχουν καταγραφεί άλλα προβλήματα στην περιοχή μας».

Τρίκαλα: Καταπτώσεις βράχων και νερά στο οδόστρωμα - Ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο Πηνείος το πρωί του Σαββάτουtrikalavoice

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με επικεφαλής τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη βρίσκονται σε επιφυλακή κατά μήκος του ποταμού έτσι ώστε να αποφευχθεί ο, ορατός, κίνδυνος υπερχείλισης. Σε επιφυλακή βρίσκεται και η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων καθώς και ο Ληθαίος ποταμός αρχίζει να φουσκώνει επικίνδυνα.

Δείτε πρωινό βίντεο του Πηνειού στην περιοχή του Βαλομανδρίου:

Κέρκυρα: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του νησιού

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές στο κέντρο του νησιού λόγω βλάβης σε καλώδιο στην οδό Κύπρου. Σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι πολλά και εκτεταμένα, καθώς λόγω των ισχυρότατων ανέμων έχουν προκληθεί πολλές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Εύβοια: H θάλασσα κάλυψε τον δρόμο στα Νέα Στύρα

Μανιασμένα κύματα στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο από τους ισχυρό ανέμους που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή, φτάνοντας τα 9 μποφόρ, ένωσαν τη θάλασσα με τις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων, στα Νέα Στύρα.

Οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού και έτσι η θάλασσα κάλυψε το παραλιακό δρόμο στα Νέα Στύρα, όπου η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Οι δυνατοί άνεμοι και το κύμα έβγαλαν πέτρες και χαλίκια από τη θάλασσα τα οποία έχουν «πνίξει» τον δρόμο. Συνεργεία του Δήμου Καρύστου έσπευσαν στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο από τα φερτά υλικά.

Δείτε φωτογραφίες από το evima

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και άνεμοι έως 9 μποφόρ στα Νότια Προάστια της Αττικής

Προβλήματα παρατηρήθηκαν όμως και στην Αττική και συγκεκριμένα στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων, αφού οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ ρίχνουν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός συστήματος.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην Βούλα, την Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς, οι διακοπές αντιμετωπίζονται με χρόνο αποκατάστασης από 20 λεπτά έως μια ώρα.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες που κινούνται καθώς οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και ειδικά στις παραλιακές περιοχές τα κύματα έχουν βγει μέχρι το πεζοδρόμιο.

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 34ο χλμ. έως το 45ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Αμυνταίου, από το 22ο χλμ. (Διασταύρωση Βασιλειάδας) έως το 35ο χλμ. (όρια Π.Ε. Φλώρινας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 42ο χλμ.
  • στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 42ο χλμ. διασταύρωση με οδό προς Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής έως τον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής
  • στην Επαρχιακή Οδό Αετού-Νυμφαίου, από το 6ο χλμ. έως την Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-27) της Εγνατίας οδού Φλώρινας – Νίκης, καθώς και στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Συνεχίζονται οι ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα - Πού υπάρχουν προβλήματα

Ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ: Τι ώρες είναι ανοιχτά την Κυριακή (12/12)

Δωρεάν διάθεση self test: Μέχρι πότε μπορούν να τα προμηθεύονται εμβολιασμένοι και μη