ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε μείωση των θανάτων – Ο παράγοντας της μετάλλαξης «Όμικρον»

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε μείωση των θανάτων – Ο παράγοντας της μετάλλαξης «Όμικρον»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί αστάθμητο παράγοντα για την εξέλιξη της πανδημίας - Τι είπε για τους θανάτους - Πότε θα μειωθούν 

Ανησυχητική χαρακτήρισε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr την πορεία της πανδημίας αν η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλωθεί στην κοινότητα.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι από την μέχρι τώρα εμπειρία τα κύματα της πανδημίας έχουν διάρκεια δύο μηνών, οπότε από εδώ και στο εξής θα βλέπουμε μείωση των κρουσμάτων. «Όσον αφορά τους θανάτους και τους διασωληνωμένους προκαλούν ανησυχία, όμως η συνεχής πτώση των κρουσμάτων θα φέρει τελικά και μείωση των σκληρών δεικτών», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.

Ο επίσης ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς όπως εξηγεί πλέον ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα έχει ανοσία ενώ όπως όλα δείχνουν η μετάλλαξη Όμικρον παρά το γεγονός ότι μεταδίδεται ευκολότερα προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα.

Η κατάσταση στη χώρα

Νέο ρεκόρ θανάτων για το 2021 κατέγραψε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (14/12), την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη κλινών σε εντατικές αλλά και απλούς θαλάμους νοσηλείας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.943 νέα κρούσματα, εκ των οποίων μόλις 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 130, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.475 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 700 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 568 (81.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (18.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.625 ασθενείς.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»