ΕΛΛΑΔΑ

Αμετανόητος ο Ηλίας Μόσιαλος παρά τον σάλο για την ανάρτησή του σχετικά με τις μάσκες

Αμετανόητος ο Ηλίας Μόσιαλος παρά τον σάλο για την ανάρτησή του σχετικά με τις μάσκες
Καμία διάθεση να ζητήσει συγγνώμη δεν έδειξε ο Ηλίας Μόσιαλος για την ανάρτησή του που προσέβαλε το χριστιανικό συναίσθημα
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Καμία διάθεση να ζητήσει συγγνώμη δεν έδειξε ο Ηλίας Μόσιαλος για την ανάρτησή του που προσέβαλε το χριστιανικό συναίσθημα

Αμετανόητος παρά το σάλο που προκάλεσε με την «ασεβή» όπως τη χαρακτήρισαν ιεράρχες ανάρτησή του σχετικά με τις μάσκες για τον κορονοϊό εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος το βράδυ του Σαββάτου.

Παρά την οργισμένη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου η οποία εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για την προκλητική ανάρτηση του καθηγητή του LSE, o κ. Μόσιαλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε την ανάρτησή του στο Facebook αλλά και ούτε ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους Χριστιανούς που ένιωσαν προσβεβλημένοι από τη φωτογραφία για τις μάσκες που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στις 23 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα ο Ηλίας Μόσιαλος «κρύφτηκε» πίσω από το επιχείρημα ότι «όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων» χωρίς να δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της προσβολής κατά του χριστιανικού συναισθήματος.

Υποστήριξε, δε, ότι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

«Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η οργισμένη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον Ηλία Μόσιαλο

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «ὑπέρ τῶν μισούντων καί ἀγαπώντων ἡμᾶς».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η προσβλητική ανάρτηση που προκάλεσε την οργή της Ιεράς Συνόδου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

J2US: Αυτά τα τρία ζευγάρια αποχώρησαν – Ποια δίδυμα πέρασαν στον μεγάλο τελικό

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Διόδια: Αυξάνονται οι τιμές από την Πρωτοχρονιά - Πόσα θα πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα