ΕΛΛΑΔΑ

Πατρών Χρυσόστομος: Στον ασέβαστο κύριο Μόσιαλο απάντησε σήμερα ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός

Πατρών Χρυσόστομος: Στον ασέβαστο κύριο Μόσιαλο απάντησε σήμερα ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός
Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος
Intime.gr

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμπαίζει την ορθόδοξη πίστη και να διακωμωδεί τα θεία», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο κ. Χρυσόστομος.

Μετά τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο σκληρή ήταν και η απάντηση του μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου στον Καθηγητή Πολιτικής Υγείας Μιχάλη Μόσιαλο για την υβριστική ανάρτησή του προς το πρόσωπο της Παναγίας.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμπαίζει την ορθόδοξη πίστη και να διακωμωδεί τα θεία», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο κ. Χρυσόστομος αμέσως μετά από την τέλεση της Χριστουγεννιάτικης θείας λειτουργίας στον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα για να προσθέσει πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τα θρησκευτικά πιστεύματα οποιοδήποτε ανθρώπου».

Αναφερόμενος προσωπικά στο πρόσωπο του κ. Μόσιαλου, ο ιεράρχης τόνισε πως «προσευχόμαστε ο θεός να τον ελεήσει και αυτόν αλλά και τους όμοιούς του. Να τους φωτίσει ώστε να μετανοήσουν και να ζητήσουν το έλεός του», διευκρινίζοντας παράλληλα πως στον ασεβέστατο καθηγητή απάντησε σήμερα ο ορθόδοξος Ελληνικός λαός, «με την συμμετοχή του στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και στη θεία κοινωνία».

Ο μητροπολίτης Πατρών μάλιστα στη συνέχεια παρακάλεσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη που ήταν παρών να μεταφέρει την αγανάκτηση του πατραϊκού λαού προς τον Πρωθυπουργό για την υβριστική στάση του εκπροσώπου της Ελλάδος στους διεθνείς Οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

O Κυρανάκης κατακεραύνωσε τον Μόσιαλο

Την προσβλητική ανάρτηση σκίτσου για τις μάσκες του Ηλία Μόσιαλου, η οποία προκάλεσε και την οργή της Ιεράς Συνόδου, σχολίασε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Το πρόβλημα με τον κο Μόσιαλο δεν είναι η απόφασή του να προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της. Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που «δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid» λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ. Ως πρώην Υπουργός του, αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας οφείλει να αντιληφθεί και τα δυο.

Η απάντηση της Ιεράς Συνόδου στη χυδαία ανάρτηση Μόσιαλου

H Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο για «προσβλητική ανάρτηση», όπως επίσης και για «προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού», αλλά «ρατσιστική συμπεριφορά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «ὑπέρ τῶν μισούντων καί ἀγαπώντων ἡμᾶς».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η προσβλητική ανάρτηση που προκάλεσε την οργή της Ιεράς Συνόδου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η επιχείρηση «ρεβεγιόν» της ΕΛ.ΑΣ. είχε πρόστιμα, συλλήψεις και «λουκέτα» σε Lohan και Tokio Theater

«Όργιο» παραβιάσεων στο Dybbuk: Δεν ελέγχονται πιστοποιητικά, με την «Ο» να σαρώνει

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Η Στεφανίδη μετά τον Αντετοκούνμπο έριξε «καρφί» για τη Σάκκαρη ως αθλήτρια της χρονιάς