ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Η επιχείρηση «ρεβεγιόν» της ΕΛ.ΑΣ. είχε πρόστιμα, συλλήψεις και «λουκέτα» σε Lohan και Tokio Theater

Η επιχείρηση «ρεβεγιόν» της ΕΛ.ΑΣ. είχε πρόστιμα, συλλήψεις και «λουκέτα» σε Lohan και Tokio Theater

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Παρασκευής οδήγησε σε... λουκέτα και συλλήψεις

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr που ήθελε την ΕΛ.ΑΣ. να βάζει «λουκέτο» σε δύο μεγάλα κλαμπ της Αθήνας, τα οποία παραβίασαν για ακόμα ένα βράδυ τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε μια εποχή που η μετάλλαξη «Όμικρον» παραμονεύει στη γωνία και είναι έτοιμη να επικρατήσει σε όλη τη χώρα.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα σήμερα, το κλαμπ Lohan θα παραμείνει κλειστό για 15 ημέρες καθώς τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσαν ελέγχους εντόπισαν δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά. Στους πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στην επιχείρηση 10.000 ευρώ.

Το δεύτερο κλαμπ στο οποίο μπήκε «λουκέτο» ήταν το Tokio Theater το οποίο παραβίασε την αναστολή λειτουργίας και όπως είναι φυσικό... ξαναέκλεισε. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ, ενώ και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις συνελήφθησαν οι υπέυθυνοι.

Συνολικά χθες το βράδυ διαπιστώθηκαν 502 παραβάσεις για μη χρήση μάσκες, εκ των οποίων οι 129 στην Αττική.

Συνεχίζουν να παρανομούν YTON και Dybbuk

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Newsbomb.gr, ακόμα δύο κέντρα διασκέδασης, το YTON και το Dybbuk παραβίασαν και χθες τα πρωτόκολλα καθώς δεν υπήρχε έλεγχος των πιστοποιητικών και της ταυτοπροσωπίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα μαγαζιά να μετατραπούν για ακόμα ένα βράδυ σε υγειονομικές «βόμβες», με δεδομένο ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» αρχίζει να διασπείρεται και στη χώρα μας.

Το κλάμπ Dybbuk ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη και ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι η ασυδοσία και η παραβατικότητα χτυπούσαν... κόκκινο.

Στόχος της κυβέρνησης και του Τάκη Θεοδωρικάκου ειδικότερα, είναι να καθυστερήσει η διάδοση της μετάλλαξης «Όμικρον», καθώς υπάρχουν φόβοι για υπερ-μετάδοση τις γιορτινές ημέρες.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στα μέτρα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός συμμετέχει στις σχετικές συσκέψεις. Στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι βάρδιες θα είναι τέτοιες που να μπορούν να «σηκώσουν» τη διαχείριση εκατοντάδων τηλεφωνημάτων. Στόχος είναι σε περίπτωση καταγγελιών το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί να ανταποκριθεί στην διεκπεραίωσή τους. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης καταγγείλει ότι κάποιο κατάστημα δεν προχωρά στον έλεγχο πιστοποιητικών, να μπορούν περιπολικά να φτάσουν στο σημείο και να ελέγξουν την ορθότητα της καταγγελίας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Το σχέδιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα 1722 συνεργεία ελέγχων διαπίστωσαν 657 παραβάσεις και επέβαλαν αναστολές λειτουργίας σε 13 επιχειρήσεις. Σε δύο περιπτώσεις η επέμβαση των αστυνομικών ήταν αποτελεσματική. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά κέντρα στην Ιερά οδό, έγιναν τέσσερις συλλήψεις και επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα και αναστολή λειτουργία για 15 ημέρες. Διαπιστώθηκε ότι δεν γινόταν κανένας έλεγχος και βρέθηκαν πελάτες τους με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Όμως και στο πεδίο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας υπήρξε ύφεση. Οι νυχτερινές πλήρως στελεχωμένες περιπολίες απέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα των κακοποιών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ενημερώνοντάς τον για την εξέλιξη των ελέγχων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: Χθες, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.498 έλεγχοι, από τους οποίους οι 35.867 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 657 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

502 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

  • 129 στην Αττική
  • 99 στη Θεσσαλονίκη,
  • 58 στο Βόρειο Αιγαίο,
  • 40 στην Ήπειρο,
  • 31 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 25 στο Νότιο Αιγαίο,
  • 25 στην Κρήτη,
  • 19 στα Ιόνια Νησιά,
  • 17 στην Πελοπόννησο,
  • 17 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 14 στη Θεσσαλία,
  • 14 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
  • 5 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 79.474 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 76.070 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.404 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.446 ομοειδείς παραβάσεις.

146 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες διότι έφεραν πλαστά πιστοποιητικά,

- σύλληψη και 25.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες,

- σύλληψη ατόμου κατά παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. για παράνομη είσοδο σε νοσοκομείο,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ορίου πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες και οδηγούς οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτη καταστήματος,

- 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες και οδηγούς οχημάτων

Στη Θεσσαλονίκη,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 5 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Ήπειρο,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων, καθώς και παράβαση σε υπάλληλο που δεν έφερε βεβαίωση αρνητικού ελέγχου για τον κορωνοϊό.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος. Επιπλέον 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27.706 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.801 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 527 ομοειδείς παραβάσεις.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. στα νυχτερινά κέντρα - Έκλεισε το Lohan για δύο εβδομάδες

Οργή Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στις μάσκες FFP2 και Ν95: Δεν θα έχετε δει τα πρόστιμα που θα μπουν

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Η Στεφανίδη μετά τον Αντετοκούνμπο έριξε «καρφί» για τη Σάκκαρη ως αθλήτρια της χρονιάς