ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Αυτοί είναι οι νέοι περιορισμοί για νυχτερινά κέντρα, μάσκες, γήπεδα και τηλεργασία

Νέα μέτρα: Αυτοί είναι οι νέοι περιορισμοί για νυχτερινά κέντρα, μάσκες, γήπεδα και τηλεργασία
Ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλευρό
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Στοπ στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με νέο πακέτο μέτρων που θα έχει ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Για μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Όπως τόνισε, οι νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν από 3 έως τις 16 Ιανουαρίου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβουν παράταση, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Υπογράμμισε πως οι ειδικοί και η κυβέρνηση πήραν την απόφαση να μην εφαρμόσουν από τώρα τα νέα μέτρα καθώς η αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων δεν δείχνει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα υπήρξε ο φόβος πως τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις θα μεταφερθούν σε κλειστούς χώρους και σπίτια.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου έχουν ως εξής:

  • Οι επιχειρήσεις σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι ανοιχτές έως τα μεσάνυχτα και μόνο με καθήμενους. Αν παρατηρηθούν παραβιάσεις θα σταματήσει και η μουσική. Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε παράλληλα έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. «Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα. Να τηρούμε τα μέτρα, να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να κάνουν κι έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άτομα άνω των 60 ετών», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτοί είναι οι νέοι περιορισμοί για νυχτερινά κέντρα, μάσκες, γήπεδα και τηλεργασία

Χαμός στον αέρα με Μαλέσκου και Χαλκιά: «Για σένα κούκλα μου», «το όνομά μου είναι Ιωάννα»

Πάτρα: «Με αγαπάει ο Θεός, έχω ρεπό», είπε ο 42χρονος λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο