ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Γιατί δεν ελήφθησαν πριν από τις 3 Ιανουαρίου - Το παρασκήνιο

νέα μέτρα παρασκήνιο
Τα νέα μέτρα για την πανδημία
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για τον χρόνο εφαρμογής των νέων μέτρων για την πανδημία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε πέσει στο τραπέζι τα μέτρα να εφαρμοστούν πριν από την Πρωτοχρονιά, τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου, διότι ενώ τα κρούσματα θα κατέγραφαν σημαντική αύξηση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, δεν παρατηρούνταν αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, κατά την ανακοίνωση των μέτρων. Όπως είπε: «Η πανδημία και η μετάλλαξη της Όμικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Επίσης στο κυβερνητικό επιτελείο αξιολόγησαν το γεγονός πως το πλήγμα για την εστίαση θα ήταν σημαντικό αν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις κατέβαζαν ρολά πριν το νέο χρόνο. Έτσι αποφασίσθηκε να δουλέψουν κανονικά τις επόμενες ημέρες ώστε να μην χαθεί η Πρωτοχρονιά που είναι σημαντική από πλευράς τζίρου για τον κλάδο της εστίασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτοί είναι οι νέοι περιορισμοί για νυχτερινά κέντρα, μάσκες, γήπεδα και τηλεργασία

Χαμός στον αέρα με Μαλέσκου και Χαλκιά: «Για σένα κούκλα μου», «το όνομά μου είναι Ιωάννα»

Πάτρα: «Με αγαπάει ο Θεός, έχω ρεπό», είπε ο 42χρονος λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο