ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος των γιατρών στη Θεσσαλονίκη: Εξουθενωμένο και μειωμένο το προσωπικό στα νοσοκομεία

Πρόεδρος των γιατρών στη Θεσσαλονίκη: Εξουθενωμένο και μειωμένο το προσωπικό στα νοσοκομεία
Τα νοσοκομεία προέρχονται από ένα ακόμη κύμα κορονοϊού, το οποίο έπληξε για ένα εξάμηνο τη χώρα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καραχρήστος.
INTIME

Το «καμπανάκι» του κινδύνου για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενόψει και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονoϊού, κρούει ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, τονίζοντας ότι το προσωπικό είναι εξουθενωμένο και μειωμένο λόγω των αναστολών μετά από δύο χρόνια μάχης με την πανδημία

Το «καμπανάκι» του κινδύνου για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενόψει και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, κρούει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος, τονίζοντας ότι το προσωπικό είναι εξουθενωμένο και μειωμένο λόγω των αναστολών καθώς επίσης και από την προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας, δύο χρόνια τώρα.

Ήδη το ΕΣΥ δεν αντέχει – Πρέπει να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτικών κλινικών

«Τα νοσοκομεία προέρχονται από ένα ακόμη κύμα κορονοϊού, το οποίο έπληξε για ένα εξάμηνο τη χώρα και έπειτα από δύο χρόνια πίεσης με εξουθενωμένο και μειωμένο λόγω των αναστολών εργασίας προσωπικό. Με τους διασωληνωμένους πάνω από το μάξιμουμ και με μονοθεματικές κλινικές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καραχρήστος μιλώντας στο GRTimes.

Σε ερώτηση για το αν τα νοσοκομεία μπορούν να αντέξουν στην πίεση ενός νέου κύματος νοσηλειών, ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ υπογραμμίζει ότι «πρώτα πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει ο όρος «ανταπεξέρχομαι». Αν πάρουμε υπόψη τις μελέτες που2021-12-29 21:18:49 έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, ήδη το ΕΣΥ δεν ανταπεξέρχεται. Δεν έχουμε το κατάλληλο προσωπικό, όπως δεν έχουμε λάβει και τα κατάλληλα μέτρα. Κάποια στιγμή όμως η κυβέρνηση πρέπει να τα λάβει. Να ενισχύσει δηλαδή το Εθνικό Σύστημα με προσωπικό και να προχωρήσει σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Όχι με τον τρόπο που το έκανε πρόσφατα, πληρώνοντας διπλάσια νοσήλεια στους ιδιώτες, διότι δε λύνονται έτσι τα προβλήματα».

Ανακύκλωση αναποτελεσματικών μέτρων

Αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και αν αυτά είναι ικανά να αναχαιτίσουν την «έκρηξη» των κρουσμάτων σε πενταψήφιους αριθμούς, ο Χρήστος Καραχρήστος τονίζει ότι «συνεχώς, όλο αυτό διάστημα έχουμε μια ανακύκλωση αναποτελεσματικών μέτρων, τα οποία με βάση την ιστορία δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν την επέλαση. Δεν σταματάει η διασπορά εάν κλείσουμε μόνο τα κέντρα διασκεδάσεως και τα σχολεία συνεχίσουν να λειτουργούν με πρωτόκολλα που έχουν ως αποτέλεσμα το ένα παιδί να κολλάει μετά το άλλο. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να δούμε τους χώρους δουλειάς όπου δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο» κατέληξε ο κ. Καραχρήστος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr για τον νέο σεισμό στην Κρήτη: Δεν συνδέεται με το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρη» Τετάρτη με 28.828 νέες μολύνσεις - 72 θάνατοι, 620 διασωληνωμένοι

Όλα τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση, μουσική και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Survivor Spoiler 29/12: Η πρώτη αποχώρηση από τον Άγιο Δομίνικο για φέτος - Ποιος παίκτης φεύγει