ΕΛΛΑΔΑ

Ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Ανατριχιαστικές καταθέσεις των παιδιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά

ορφανοτροφείο
Αποτροπιασμό προκαλούν όσα υπέστησαν τα πέντε παιδάκια.
Pixabay

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως από την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης πέντε παιδιών σε ορφανοτροφείο. Τι έδειξαν οι εξετάσεις από ιατροδικαστές και ψυχιάτρους. Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι της δομής που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη.

Πέντε αγόρια, ηλικίας από 7 ως 11 ετών, φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση παρουσία εργαζόμενων του ορφανοτροφείου στο οποίο ήταν τρόφιμα. Ισάριθμοι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ τα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Οι φάκελοι με τις εξετάσεις των παιδιών θα διαβιβαστούν από το νοσοκομείο στην εισαγγελία», είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της.

Σύμφωνα με όσα προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα παιδιά έχουν περιγράψει όλες τις σοκαριστικές σκηνές από τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί. Μάλιστα, τα παιδιά έχουν ζητήσει να μην επιστρέψουν στο ορφανοτροφείο, με τον εισαγγελέα να καλείται να αποφασίσει για το πού θα φιλοξενηθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr για τον νέο σεισμό στην Κρήτη: Δεν συνδέεται με το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρη» Τετάρτη με 28.828 νέες μολύνσεις - 72 θάνατοι, 620 διασωληνωμένοι

Όλα τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση, μουσική και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Survivor Spoiler 29/12: Η πρώτη αποχώρηση από τον Άγιο Δομίνικο για φέτος - Ποιος παίκτης φεύγει