ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, εστίαση, διασκέδαση και μουσική

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, εστίαση, διασκέδαση και μουσική
H εστίαση θα κλείνει στις 02:00 το βράδυ.
INTIME

Από σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 06:00 τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και αφορούν τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τον ίδιο κυριαρχεί πλέον στη χώρα - Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς - Τι ισχύει σε εστίαση, διασκέδαση και μουσική

Με αυστηρούς περιορισμούς, όμοιους με αυτούς των περσινών εορτών θα πραγματοποιηθεί και φέτος το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, εκτός από την εστίαση, η οποία θα κατεβάσει ρολά στις 02:00, αλλά και τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αφού απαγορεύεται η μουσική, στο «στόχαστρο» μπαίνουν και τα πάρτι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η εστίαση θα κλείσει στις 02:00 το βράδυ, ενώ απαγορεύονται όλα τα οργανωμένα πάρτι, τόσο σε δημόσιους, όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.

Χαρακτηριστικά, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε το εξής:

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης – πάρτι, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι καινούργιοι περιορισμοί εφαρμόζονται για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον, ώστε να σταματήσει να πιέζεται το ΕΣΥ, που βρίσκεται στα όρια του.

Αναλυτικά τα μέτρα

Διασκέδαση και την εστίαση

  • Τα καταστήματα της εστίασης θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους. Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως 6 άτομα, ενώ απαγορεύεται πλήρως η μουσική
  • Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (το βράδυ της 31 Δεκεμβρίου) το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύει έως τις 2 τα ξημερώματα, με όλες τις απαγορεύσεις (χωρίς μουσική, μόνο για καθήμενους και σε τραπέζια έως 6 άτομα)

Παράλληλα ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς όλους να κάνουν αυτοέλεγχο πριν το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, ενώ τόνισε πως απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

Τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί

  • Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.