ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Φούλης Μπουντούρογλου

Πέθανε ο ηθοποιός Φούλης Μπουντούρογλου
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Φούλης Μπουντούρογλου.
Facebook

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης της Θεσσαλονίκης, Φούλης Μπουντούρογλου. Ο αποχαιρετισμός θα γίνει αύριο, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στα κοιμητήρια Θέρμης (1ο νεκροστάσιο 14.30-16.30μμ)

Ιδρυτής του θρυλικού πρωτοποριακού Καφεθεάτρου της Καλαμαριάς μαζί με τη Δέσποινα Πανταζή, όπου έπαιζαν σπουδαία πρόσωπα της σκηνής της πόλης όπως η Ρούλα Μανισάνου και ανέβαζαν πρωτοποριακές παραστάσεις.

Στο βασικό πυρήνα της ομάδας του θρυλικού Θεατρικού Εργαστηριού, μαζί τους Ελένη Μακίσογλου, Λευτέρης Παπαδημητρίου, Θανάσης Παπαδημητρίου, Στέλιος Γούτης, Φούλης Μπουντούρογλου, Κώστας Γακίδης, Δημήτρης Μητσομπούνης, Ρούλα Πατεράκη, Λιάνα Οικονόμου και ακολούθησαν οι: Σάκης Σουντουλίδης, Γιάννης Ηλιόπουλος, Νίκος Ναουμίδης, Σοφία Φιλιππίδου, Αφροδίτη Κανάκη, Αχιλλέας Ψαλτόπουλος, Χρήστος Στέργιογλου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Κατερίνα Σιώρη, Μιχάλης Γούναρης, Αφροδίτη Κοτζιά, Δημήτρης Ναζίρης, Έφη Δρόσου έγραψαν ιστορία στην θεατρική πρωτοπορία της πόλης. Ιδρυτής του θρυλικού πρωτοποριακού Καφεθεάτρου της Καλαμαριάς μαζί με τη Δέσποινα Πανταζή, όπου έπαιζαν σπουδαία πρόσωπα της σκηνής της πόλης όπως η Ρούλα Μανισάνου και ανέβαζαν πρωτοποριακές παραστάσεις.

Ο ηθοποιός σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κ. Χαρατσάρη. Συμμετείχε (μεταξύ άλλων) στις παραστάσεις: Ο άντρας είναι άντρας, Απεργία (Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης), Φαύστα, Αυτοσχεδιαστικά, Ιππής, Όρνιθες (Καφεθέατρο-Θεατρική διαδρομή), Ο γενικός γραμματεύς, Κίτρα της Σικελίας (ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας), Λα μοσκέτα, Το πηγάδι των αγίων, Οι δανειστές, Ο αλχημιστής (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας), Παραμύθι χωρίς όνομα, Η γριά, Λυτρωμένοι, Τρικυμία, Η βέρα, Η τύχη της Μαρούλας, Ο πειρασμός, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Ο σοβαρός Ερνέστος, Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς (ΚΘΒΕ). Σκηνοθεσίες: Αναζητώντας τον δολοφόνο, Το τέλος του παιχνιδιού, Ο τίγρης, Σχολείο για κλόουν, Καπέλα, Δάφνες και πικροδάφνες, Ο Μορμόλης, Τέλος, Κυριακάτικος περίπατος, Ρουλέτενμπουργκ. Έχει διδάξει υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, στη Δραματική Σχολή Α. Βουτσινάς και στο Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί σε πληθώρα παραστάσεων με το ΚΘΒΕ.

Το θάνατο του ηθοποιού ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο ηθοποιός Γιάννης Αναστασάκης.

Ο ίδιος έγραψε: «Έφυγε σήμερα από κοντά μας οι Αγαπημένος Ηθοποιός και τόσο γλυκός Άνθρωπος Φούλης Μπουντούρογλου. Είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του στο “Περιμένοντας τον Γκοντό” του Μπέκετ(ΚΘΒΕ, 2018), όπου ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το Αγόρι. Πιο πριν ήταν ο Νώε, που αγάπησαν τα παιδιά στην “Οικογένεια Νώε” των Θωμά Μοσχόπουλου και Ξένιας Καλογεροπούλου(σκηνοθ. Στέλλα Μιχαηλίδου, ΚΘΒΕ, 2016-17) και λίγο μετά ο ήρωας του Γκόγκολ και του Δανιήλ Χαρμς στην “Εξέγερση της μύτης”(Σκηνοθέτης και Ηθοποιός, ΚΘΒΕ, 2018-19). Πορεία 5 δεκαετιών στο θέατρο της Θεσσαλονίκης, από το Θεατρικό Εργαστήρι και το Καφεθέατρο ως το ΚΘΒΕ ως ηθοποιός και σκηνοθέτης αλλά και ως δάσκαλος Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, στη Δραματική Σχολή Α. Βουτσινάς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Θα μας λείψει πολύ ο Φούλης με την αθωότητα, την ευγένεια, την καλοσύνη και το μπεκετικό του ήθος. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Αποχαιρετισμός αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ στα κοιμητήρια Θέρμης (1ο νεκροστάσιο 14.30-16.30μμ).»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με την «κατάληψη» του Συντάγματος από Πακιστανούς το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς

Εμβολιασμοί: Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 από 16/01

Σχολεία: Επιμένει η κυβέρνηση για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου – Έντονες αντιδράσεις και στο Twitter