ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Περίπου 8000 κρούσματα σε παιδιά πριν το άνοιγμα των σχολείων

κρούσματα παιδιά σχολεία
Κρούσματα σε παιδιά
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Καταγράφονται αυξητικές τάσεις στον αριθμό κρουσμάτων σε παιδιά λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων. 

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Την ίδια ώρα, όμως, τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά πλησιάζουν τις 8.000.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε στο MEGA για το θέμα των σχολείων και των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως «Έχει αποδειχθεί από την εμπειρία μας από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, πόσο υπέρ των παιδιών είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά να πάνε κανονικά στο σχολείο, είναι υπέρ της θωράκισης των παιδιών γιατί είναι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που φορούν τη μάσκα τους και τηρούν τα μέτρα, ελέγχονται δύο φορές την εβδομάδα με rapid test και αυτό βοηθά και τα ίδια να διαγνωστούν σε πιο συμπτωματικό επίπεδο και συνεπώς να μην μεταδόσουν στην υπόλοιπη τάξη αλλά και στην οικογένειά τους. Σε αντίθετη περίπτωση με τα σχολεία κλειστά, όπως στις διακοπές για τα Χριστούγεννα, τα παιδιά δεν κάνανε τεστ».

«Οι περισσότεροι γονείς πλέον ακολουθούν σωστά τις οδηγίες. Το 50%+1 είναι ένα όριο που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Είναι ένα όριο που έχει τεθεί κυρίως από το υπουργείο Παιδείας. Η εμπειρία μας από την «Δέλτα» μέχρι τώρα, έδειξε ότι η χρήση της μάσκας, που στα σχολεία τηρείται αυτό το μέτρο, προστατεύει σημαντικά», πρόσθεσε.

«Το 50%+1 αφορά στην λειτουργία του τμήματος, και αφορά την συνολική απουσία, όχι μόνο από κορονοϊό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Π.Ο.Υ . που θέτει σαν προτεραιότητα την διατήρηση των σχολείων ανοιχτών, και δεύτερον, το γεγονός ότι ακολουθούμε την πρακτική που ακολουθούν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει το κλείσιμο των σχολείων και των τάξεων με το εκτεταμένο testing», ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Επιστροφή 10/01 - Τρία self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς - Τι ισχύει για κρούσματα

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρο» ρεκόρ με 50.126 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 61 θάνατοι και 619 διασωληνωμένοι

Τι σημαίνει όταν το self test δείχνει μια αχνή γραμμή