ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομάδα των παθών για τους εκδρομείς του Πάσχα

Εβδομάδα των παθών για τους εκδρομείς του Πάσχα

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν δηλώνουν οι ναυτεργάτες, ενώ η κυβέρνηση προειδοποιεί με επιστράτευση.

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της ΠΝΟ με την κυβέρνηση, με τους χιλιάδες ταξιδιώτες του Πάσχα να παραμένουν όμηροι των απεργών.

Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ενώ προειδοποιεί με επιστράτευση, καθώς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη της Κυριακής υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο επισημαίνεται ότι η πραγματοποίηση της απεργίας είναι αδικαιολόγητη.

Σήμερα η Ναυτική Ομοσπονδία θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων της.

Από την πλευρά της κυβέρνησης διαμηνύεται ότι τα περιθώρια διαλόγου έχουν εξαντληθεί και τονίζεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και Παντελής Καψής, επισημαίνει:

«Η πραγματοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών, ιδιαίτερα μετά τις σημερινές γραπτές δεσμεύσεις του Υπουργείου, είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου με την συνδικαλιστική τους ηγεσία και έχει αντιμετωπίσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο τα προβλήματα που έχουν τεθεί. Καλούμε την ΠΝΟ να αναλάβει τις ευθύνες της αναλογιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, το βαρύ πλήγμα στον τουρισμό ενόψει μάλιστα του Πάσχα, τους κινδύνους που δημιουργούνται για την δημόσια υγεία, τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις και την αναστάτωση της οικονομικής ζωής των νησιών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, καθώς και την αρνητική εικόνα για τη χώρα που προβάλλεται διεθνώς.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων.»