ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κηδειόχαρτα για τον Πρύτανη του ΑΠΘ – «Άνοιξες τον τάφο σου»

Θεσσαλονίκη: Κηδειόχαρτα για τον Πρύτανη του ΑΠΘ – «Άνοιξες τον τάφο σου»

«Επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του» αναγράφουν τα κηδειόχαρτα τρόμου για τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, που εντοπίζονται στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Σε μία απειλητική και … «μακάβρια» κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Καμάρας σήμερα Σάββατο, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

Το περιστατικό αυτό όπως αναφέρει το grtimes, έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Στις αφίσες αναγράφεται με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και «ρουφιάνος», όπως τον αποκαλούν, «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

Χαρακτηριστικά ως οικογένεια του πρύτανη αναφέρονται οι «μπάτσοι, ακαδημαϊκοί, Μητσοτάκης, εργολάβοι».

Θεοδωρικάκος: Αυτές οι καταστάσεις λαμβάνουν τέλος

«Αυτές οι καταστάσεις λαμβάνουν τέλος. Επί 34 χρόνια λειτουργούσε αυτή η κατάληψη από περιθωριακούς στο ΑΠΘ. Ο πρύτανης βρήκε επιτέλους συμπαραστάτη την Πολιτεία στην προσπάθεια να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο», τόνισε στον Ant1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως ο κάθε πολίτης καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να σπουδάσει το παιδί του. «Οι απειλές αυτών των περιθωριακών ατόμων δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», διεμήνυσε και ξεκαθάρισε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης επιτέλους προχωράει σε πράξεις. «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών και εκπαιδευτικών να είναι ασφαλείς μέσα στα Πανεπιστήμιά τους».

Ερωτηθείς για την ανοχή τόσων ετών, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Ας μην ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε στο παρελθόν. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές εντός του ΑΠΘ. Να καταδικάσουν οι πάντες, κόμματα και αυτοδιοίκηση και επιτέλους αυτοί οι περιθωριακοί τύποι ας δείξουν το πρόσωπό τους. Ο υπουργός γνωστοποίησε πως ξεκινάει η εκπαίδευση της αστυνομίας πανεπιστημίων και θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. «Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το φθηνότερο και το ακριβότερο PCR Test στην αγορά - Τι ισχύει για τα rapid

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα - Ισχυρή βροχή όλη νύχτα, κεραυνοί και βροντές

Παραβιάσεις: Τσαμπουκάδες… τρόμου των Τούρκων - Γιατί αποφεύγουν τις εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά