ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα χωριά σε Κορεστεία και Βίτσι ζητά ο δήμαρχος

Καστοριά: Να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα χωριά σε Κορεστεία και Βίτσι ζητά ο δήμαρχος

«Να κηρυχθούν σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Κορεστείων και Βιτσίου, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Ο κ. Κορεντσίδης σημειώνει ότι για τις συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του Βιτσίου «τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για την παραμονή των κατοίκων στις οικίες τους».

Από τα συνεργεία του δήμου που έκαναν προκύπτουν ζημιές και καταστροφές σε παλιές οικίες και αποθήκες, ενώ λόγω της σεισμικής δραστηριότητας επηρεάστηκαν και οι υδροφόροι ορίζοντες με αποτέλεσμα η δεξαμενή υδροδότησης της τοπικής Κοινότητας Μακροχωρίου, να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το πρόβλημα όπως ανέφερε ο δήμαρχος «καλύφθηκε προσωρινά με εμφιαλωμένα νερά που μοιράστηκαν για τις οι ανάγκες των κατοίκων».

Λειτουργία των σχολείων

Με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν στις 9:15 πμ.

Στην ΠΕ Φλώρινας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ενώ έως την ίδια ημερομηνία δεν θα γίνονται μαθήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στην Φλώρινα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική κακοκαιρία «Διομήδης»: Νεκρός σε ρέμα εντοπίστηκε άνδρας στις Σέρρες- Αγνοείται η σύζυγός του

Καιρός τώρα: Χιονίζει στη Μαλακάσα! Μάχη να μείνει «καθαρή» η Εθνική- Πού θα χτυπήσει ο «Διομήδης»

Αγωνία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του