ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24χρονης - «Μιλάμε για κύκλωμα που δρα χρόνια»

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24χρονης - «Μιλάμε για κύκλωμα που δρα χρόνια»
Η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην κάνει πίσω.
Pixabay

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει η 24χρονη για την υπόθεση βιασμού - Για κύκλωμα έκανε λόγο ο Ηλίας Γκιώνης.

Η καταγγελία της 24χρονης για ομαδικό βιασμό από τρεις άνδρες σε σουίτα ξενοδοχείου ξεσήκωσε θύελλα στα social media και έγινε η αιτία για μεγάλες αποκαλύψεις.

«Αυτό που έπαθα εγώ, δε θέλω να το πάθει κανένα άλλο κορίτσι. Δε θα κάνω πίσω». Την φράση αυτή έλεγε και ξανάλεγε στον δικηγόρο της, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, η 24χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού μετά από πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Φανερά σοκαρισμένη αλλά με μία δύναμη ψυχής που εντυπωσιάζει, η κοπέλα είναι αποφασισμένη να παλέψει για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Η ίδια παίρνει κουράγιο από τους φίλους και γνωστούς που στάθηκαν στο πλευρό της και προσπαθούν να τη στηρίξουν ψυχολογικά. Από την πρώτη στιγμή που αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε, η κοπέλα είδε να ξεδιπλώνεται μπροστά της ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης που τη βοηθάει να ξεπεράσει το αρχικό σοκ.

«Καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας» λέει ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας.

«Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του».

Άνθρωπος βασανισμένος που έχει βιώσει την απώλεια πολλών αγαπημένων της προσώπων, η κοπέλα προσπαθεί να βάλει και πάλι τη ζωή της σε μία τάξη, δίχως ωστόσο να εγκαταλείπει λεπτό τον αγώνα για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

Κατήγγειλε τρία άτομα

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά – σιγά στην μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν «κάτι» στο ποτό της.

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις επιχειρηματίες για το πάρτι.

Μόνο το πρωί, όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της και με διάφορα «περίεργα» αντικείμενα γύρω της, συνειδητοποίησε τι συνέβη οπότε επικοινώνησε αμέσως με τον φίλο της που την είχε καλέσει στο ξενοδοχείο. «Πού βρίσκομαι Μ…; Γιατί είμαι εδώ;» ήταν οι πρώτες φράσεις που του είπε. Τότε εκείνος της πρότεινε: «Φύγε γρήγορα και έλα εδώ».

Πρόκειται για το ίδιο άτομο που αρχικά με ανάρτησή του στο Instagram παραδέχθηκε όλα όσα έγιναν, ενώ στη συνέχεια με νέα ανάρτηση διέψευσε τους αρχικούς ισχυρισμούς καθώς όπως ανέφερε ο λογαριασμός του δεν ήταν στα χέρια του και ένα άλλο πρόσωπο είχε ανεβάσει το εν λόγω κείμενο.

Παρά τη σύγχυση και το στρες, η κοπέλα βρήκε το θάρρος και επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα, ο οποίος της συνέστησε να καταγγείλει αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.

Πράγματι το κορίτσι πήγε στο ΑΤ Λευκού Πύργου όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα –που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους . Πρόκειται για τρεις Αθηναίους οι οποίοι την «υποδέχθηκαν» στο διάδρομο του ξενοδοχείου όταν δεν ένιωθε καλά και προσποιήθηκαν ότι προτίθενται να τη βοηθήσουν.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει, καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι το κατάστημα το οποίο φαίνεται να εμπλέκεται στο περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση αρνούμενο κάθε σχέση με την υπόθεση.

«Δεν έχω έρθει σε επαφή με την κοπέλα»

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», ο Ηλίας Γκιώνης, ακτιβιστής μέσω του οποίου βγήκε στον αέρα η καταγγελία, επισήμανε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με την κοπέλα.

Όπως λέει ο γνωστός ακτιβιστής, μετά τη δημοσιοποίηση που έκανε στα social media του για το περιστατικό, «ήρθε σε επαφή μαζί μου ομάδα από κοπέλες οι οποίες έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά με τη συγκεκριμένη ομάδα των ανθρώπων και μου παρέθεσαν στοιχεία ότι όλο αυτό υπάρχει πολλά χρόνια και η 24χρονη ήταν ακόμα ένα θύμα».

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου.

«Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλείς όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστέ, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη».

«Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων».

«Η Τούνη θέλει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της»

Ο γνωστός ακτιβιστής μίλησε και για τη δημοσιοποίηση από πλευράς Ιωάννας Τούνη για τον άνθρωπο που είχε διαρρεύσει παλαιότερα βίντεο με την γνωστή influencer.

«Το όνομα που έδωσε η Τούνη στη δημοσιότητα δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζω ότι η κ. Τούνη το έλυσε όλο το θέμα της εξωδικαστικά και πήρε αρκετά χρήματα για να μη μιλήσει για αυτό. Αυτό λέει κάτι και για το ποιόν της. Θέλει για μια ακόμα φορά να τραβήξει τα βλέμματα και να τα στρέψει πάνω της. Είναι φίλη με όλους τους ανθρώπους αυτούς που κατηγορούνται για αυτό το πράγμα, έχει άμεση επαφή με όλους».

Ωστόσο, ο άνθρωπος που κατηγορείται από την Ιωάννα Τούνη με ανάρτησή του σε λογαριασμό του στα social media επισημαίνει ότι ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό ενώ έχει ήδη κινήσει τη νομική διαδικασία.

«Δε θέλω να συμβεί σε καμία άλλη»

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην κάνει πίσω.

«Αυτό που μου συνέβη δε θέλω να συμβεί ποτέ σε καμία άλλη κοπέλα του κόσμου. Πήρα την απόφασή μου να προχωρήσω νομικά και δε θα κάνω πίσω. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Κάποιοι ήταν φίλοι, τους εμπιστευόμουν ενώ αυτοί λειτουργούσαν για λογαριασμό τους και δεν πιστεύουν σε καμία φιλία. Εξαιτίας τους παρασύρθηκα και έπαθα ό,τι έπαθα», λέει αποκλειστικά στο MEGA η 24χρονη».

Ο Αθανάσιος Ζιώγας, δικηγόρος 24χρονης, επισήμανε ότι για ένα άτομο έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα περιστατικά που συνέβησαν πρέπει να μην ξανασυμβούν σε κανέναν».

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι διέρρευσε το ροζ βίντεο απάντησε στην influencer

Η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου (15/1) με μια σειρά από Instagram Stories το όνομα του άνδρα που φέρεται να διέρρευσε το revenge porn βίντεο της στο διαδίκτυο, διαψεύδοντας ότι ήταν ο Δημήτρης Φιντιρίκος.

Ο άνδρας με τα αρχικά Μ. Κ. μόλις αντιλήφθηκε ότι η γνωστή Influencer τον κατονόμασε και τον κατηγόρησε για τη διαρροή του βίντεο, έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μιλώντας για αναίτια επίθεση εναντίον του.

Η ανάρτηση - απάντηση στην Ιωάννα Τούνη.

«To όνομά μου έχει διασυρθεί ανεπανόρθωτα στο ιντερνετ κι όλα τα social media καθώς άκριτα έγινε δεκτό ότι αυτό που αναφέρει η Τούνη είναι και αληθές. Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω ότι όσο έχει θιγεί η Τούνη από την εν λόγω δημοσιοποίηση του βίντεο άλλο τόσο έχω θιγεί κι εγώ και έχω υποβάλει πρώτος έγκληση σε βάρος κάθε υπευθύνου, παρέχοντας στην αστυνομία όσα στοιχεία είχα στη διάθεσή μου, από τις 10/5/2020.

Από όσο γνωρίζω μήνυση κατά αγνώστων έχει υποβάλλει και η Τούνη. Συνεπώς δεν μπορούσα να είμαι εγώ αυτός που το διέρρευσε και την ίδια στιγμή να καταγγέλλω τον εαυτό μου στην Αστυνομία. Αυτό το γνωρίζει η Τούνη αλλά το απέκρυψε από τη δημοσίευσή της».

Παράλληλα αναφέρει ότι έχει «υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και θα κινηθώ νομικά σε βάρος όλων όσων, χωρίς να γνωρίζουν, συνεχίζουν να με διαπομπεύουν και είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη» έγραψε ο Μ. Κ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θύελλα αντιδράσεων για την απέλαση του Τζόκοβιτς - «Επιστρέφουμε σε σκοτεινούς αιώνες»

Survivor Spoiler 16/1: Φεύγει και η Μυριέλλα; Οι ανακοινώσεις του Λιανού που θα αλλάξουν το παιχνίδι

Θεσσαλονίκη: Η καταγγελία βιασμού έφερε σάλο κι αποκαλύψεις στα social media - Διάψευση του 27χρονου

Πιστοποιητικό νόσησης: Πώς εκδίδεται και τι αλλάζει σε PCR, rapid test και άδειες;

Ιωάννα Τούνη: Ξέσπασε για την υπόθεση της 24χρονης και αποκάλυψε ποιος διέρρευσε το δικό της βίντεο!