ΕΛΛΑΔΑ

Τζώρτζης Μονογυιός: Το τιμόνι μπορεί να «δείξει» τα αίτια του δυστυχήματος στη Βούλα

Τζώρτζης Μονογυιός: Το τιμόνι μπορεί να «δείξει» τα αίτια του δυστυχήματος στη Βούλα
Τα αίτια του δυστυχήματος στη Βούλα που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιό αναζητούν οι αρχές βάζοντας στο μικροσκόπιο το τιμόνι της Ferrrari
INTIME

Τα αίτια του δυστυχήματος στη Βούλα που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιό αναζητούν οι αρχές βάζοντας στο μικροσκόπιο το τιμόνι της Ferrrari

Στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στο συμπέρασμα του τι ήταν αυτό που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα το βράδυ της Παρασκευής με θύμα τον 46χρονο Τζώρτζη Μονογυιό αναζητούν οι αρχές προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί η Ferrari έφυγε από τον δρόμο και προσέκρουσε πάνω στο δέντρο αλλά και γιατί στη συνέχεια πήρε φωτιά.

Ένα από τα στοιχεία που εξετάζονται είναι το τιμόνι του πολυτελούς αυτοκινήτου για το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να κρύβει σημαντικά στοιχεία δεδομένου ότι από αυτό ελέγχονταν βασικές παράμετροι λειτουργίας του οχήματος. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Ferrari, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έχει πέντε θέσεις λειτουργίας στο τιμόνι για τα ηλεκτρικά συστήματα του οχήματος. Ανάμεσά τους στην 4η και 5η θέση είναι αυτές που απενεργοποιούν το Traction Control System, το Σύστημα, δηλαδή, Ελέγχου Πρόσφυσης, αλλά και το ESP το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας.

Τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπογραμμίζουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP) ή ακόμη και μη γνώσης για την ενεργοποίησης του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο άτυχος οδηγός το οδηγούσε για πρώτη φορά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το γρήγορο αυτοκίνητο μπορεί να υπέρστρεψε σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού.

Παράλληλα οι αρχές περιμένουν την κατάθεση της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τη Ferrari αλλά ακόμα είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει με τους αστυνομικούς για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

Τζώρτζης Μονογυιός: Στο «μικροσκόπιο» και οι κάμερες

Στο «μικροσκόπιο» των αξιωματικών της Τροχαίας Ελληνικού βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες κτιρίου επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα, από όπου πέρασε η μοιραία Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός, δευτερόλεπτα πριν χάσει τον έλεγχο και βρεθεί εκτός δρόμου.

Το υλικό από τις κάμερες δείχνει την κατεύθυνση προς τον δρόμο και έχει καταγράψει το όχημα τόσο πριν όσο και μετά την σύγκρουση του στο δέντρο

Η ταχύτητα της κόκκινης Ferrari

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας ο Τζώρτζης Μονογυιός τη στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή, έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων.

Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ η κόκκινη Ferrari είχε βγει στην ευθεία η ταχύτητα ανεβαίνει και αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει.

Πλέον το όχημα ήταν ανεξέλεγκτο με τον Τζώρτζη Μονογυιό να μην μπορεί να το επαναφέρει και να καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Ερωτήματα για την ανάφλεξη της Ferrari

Από την πρώτη στιγμή αυτό που έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της Τροχαίας Ελληνικού είναι το γεγονός ότι η Ferrari αμέσως μετά τη σύγκρουση παραδόθηκε στις φλόγες.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι η σύγκρουση σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου καυσίμων με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του οχήματος που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξάγει και εκείνος ξεχωριστή δική του έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας πέρα από αυτόν που έχει διατεθεί από την Τροχαία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Σχολεία: Χωρίς νέο self test οι μαθητές τη Δευτέρα (17/1) – Οι αλλαγές στη δήλωση