ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Καταγράφηκαν 6.240 κρούσματα σε παιδιά σε ένα 24ωρο

κρούσματα σε παιδιά
Αυξημένα τα κρούσματα στα παιδιά, παρότι διενεργούνται λιγότεροι έλεγχοι για τα σχολεία.
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κρούσματα σε παιδιά: Ιδιαίτερα αυξημένες οι μολύνσεις στην ηλικιακή ομάδα 0-17 το τελευταίο 24ωρο. Έντονη η ανησυχία για την τρέχουσα εβδομάδα, όπου διενεργούνται λιγότεροι έλεγχοι στα σχολεία.

Πάνω από τον εκτιμώμενο αριθμό των 15.000 ήταν τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα (17.01). Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 18.834 μολύνσεις ενώ το πλέον ανησυχητικό δεδομένο είναι αυτό των 101 θανάτων και των 672 διασωληνωμένων. Ένα ακόμα στοιχείο, από τα επίσημα δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το οποίο προκαλεί ανησυχία είναι κι αυτό των κρουσμάτων σε παιδιά.

Σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.240 κρούσματα στις ηλικίες 0 ως 17 ετών, δεδομένο ιδιαίτερα ανησυχητικό αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή τη Δευτέρα δεν διενεργήθηκαν self test σε μαθητές. Αυτό σημαίνει πως τα κρούσματα, ειδικότερα σε παιδιά μαθητικής ηλικίας, μπορεί να είναι πολλά περισσότερα.

Τα κρούσματα σε παιδιά στις 16 Ιανουαρίου

Τα κρούσματα σε παιδιά στις 17 Ιανουαρίου

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις της και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, η οποία τόνισε ότι ξεπερνούν τις 31.000 τα εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η κυρία Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι πρόκειται για άτομα των οποίο το self test βγήκε θετικό και με βάση τα πρωτόκολλα θα πρέπει να ελεγχθούν με rapid ή PCR για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά είναι πραγματικά κρούσματα.

Σε σύνολο 31.000 εν δυνάμει κρουσμάτων τα 6.500 εντοπίστηκαν στα self test της Πέμπτης και ενδεχομένως μπορεί να οφείλονται σε ενδοσχολική διασπορά και όλα τα υπόλοιπα προήλθαν μετά από τις διακοπές, «άρα ο λόγος της νόσησης δεν ήταν η σχολική δραστηριότητα».

Ακόμη, η Ζέττα Μακρή και εάν επιβεβαιωθεί ότι και τα 31.000 είναι κρούσματα κορονοϊού, δεν είναι ανησυχητικό καθώς μιλάμε για τον έλεγχο ενός πληθυσμού 1,6 εκατ. ανθρώπων, δηλαδή περίπου 2%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 18.834 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 101 θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι

«Βόμβα» στον αθλητισμό: Έρχονται νέες καταγγελίες εν ενεργεία αθλητών εις βάρος προπονητών

Αργυρούπολη: «Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη σκοτώσω ούτε να τη στείλω νοσοκομείο» είπε ο 45χρονος