ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους στο Newsbomb.gr: Το διοικητικό πρόστιμο δεν έχει σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας

εμβολιασμός πρόστιμο
Θα παραμείνει το πρόστιμο των 100 ευρώ ανεξάρτητα από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στο Newsbomb.gr ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τι απάντησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, για το εμβολιαστικό σχήμα στα παιδιά και τους ενήλικες.

Από σήμερα (17.01) έχει ξεκινήσει η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 100 ευρώ, σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε διευκρινίσεις για το πώς θα γίνεται η βεβαίωση, η πληρωμή αλλά και τυχόν αμφισβήτηση από τους πολίτες του προστίμου, ενώ ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως το αν θα συνεχίσει να ισχύει, δεν έχει σχέση με το αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση της πανδημίας.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν υπάρχει πρόθεση να αρθεί το πρόστιμο αν συνεχιστεί η ύφεση που παρατηρείται και επέλθει μια βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ήταν ξεκάθαρος. «Το διοικητικό πρόστιμο δεν έχει σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το εμβολιαστικό σχήμα για τα παιδιά και η νόσηση

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr για το εμβολιαστικό σχήμα που ισχύει στα παιδιά, σε σχέση και με αυτό που ισχύει στους ενήλικες, τα οποία δεν είναι υποχρεωμένα να κάνουν περαιτέρω δόσεις αν έχουν νοσήσει.

«Δεν έχει βασιστεί το εμβολιαστικό σχήμα σε αυτές τις μελέτες, είναι μεταγενέστερες. Οπωσδήποτε πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες για να σχηματιστεί η εικόνα για το πως εξελίσσεται η απόκριση των παιδιών. Φάνηκε ότι η ανοσιακή ανταπόκριση των παιδιών, δεν ήταν υποδεέστερη των ανηλίκων και σε πολλές περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερη», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε:

«Βεβαίως όταν ολοκληρωθεί η εικόνα του πώς συμπεριφέρεται το ανοσιακό σύστημα των παιδιών και ως προς τη λοίμωξη και ως προς τους εμβολιασμούς, θα ισχύσει ένας διαφορετικούς σχεδιασμός. Και στα παιδιά και στους ενήλικες, η νόσηση υπολογίζεται για τη διαμόρφωση του εμβολιαστικού σχήματος. Σε προηγούμενη συνάντηση είχαμε πει ότι αν ένα παιδί έχει νοσήσει, μπορεί να κάνει μια δόση εμβολίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πού θα εμφανίζεται στο taxisnet – Πώς γίνεται η διαδικασία αμφισβήτησης

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις 20 Ιανουαρίου

Survivor: Οργή για το χυδαίο σχόλιο του Βαλάντη στην Ευριδίκη - Ζητούν όλοι την αποχώρησή του