ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Εστίες διασποράς τα χιονοδρομικά κέντρα - Δεν τηρούνται τα μέτρα»

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Εστίες διασποράς τα χιονοδρομικά κέντρα - Δεν τηρούνται τα μέτρα»

Οι εικόνες συνωστισμού στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και η υπερμετάδοση του κορονοϊού έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες.

Η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται στην κοινωνία, με τα ημερήσια κρούσματα να προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες, με ενδεικτική περίπτωση εκείνη των χιονοδρομικών κέντρων.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Καπραβέλο, διευθυντή της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ο οποίος τόνισε πως οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στα χιονοδρομικά κέντρα, όπως αυτό του Παρνασσού, προκαλούν ανησυχία και διασπορά του κορονοϊού, την ώρα που η χώρα και τα νοσοκομεία... στενάζουν από τις εισαγωγές των νέων κρουσμάτων.

«Βλέπετε τι γίνεται στην Ευρώπη; Κανείς δεν μπαίνει στα μαγαζιά χωρίς πιστοποιητικό, οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Εδώ βλέπετε τι γίνεται; Στα χιονοδρομικά είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Κανείς έλεγχος, πουθενά. Μόλις πέφτουν τα κρούσματα χαλαρώνουμε αμέσως και φτάνουν πάλι τα κρούσματα στα ύψη. Δεν γίνεται έτσι να μιλήσουμε για ασφάλεια και τέλος της πανδημίας», τόνισε ο κύριος Καπραβέλος σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε η πανδημία να μπει σε ύφεση: «Τα τρία μέτρα της πανδημίας είναι πολύ συγκεκριμένα. Τα εμβόλια, τα οποία είναι το μεγαλύτερο όπλο μας, η ατομική ευθύνη του καθενός, δηλαδή η χρήση μάσκας και η καλή υγιεινή, και τέλος ο έλεγχος του πλήθους. Αυτό το τελευταίο, δυστυχώς στη χώρα μας δεν γίνεται από ένα σημείο και έπειτα».

Όσο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση: «Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που έχουν ληφθεί και θα πρέπει να συνεχιστούν. Το ότι λέμε όμως να συνεχιστούν, σημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητοι έλεγχοι για να αποδώσουν. Αλλιώς, ό,τι και αν πούμε αν δεν ελέγχεται, δεν έχει κάποιο νόημα».

Μάλιστα, ο κύριος Καπραβέλος εξέφρασε την ανησυχία του πώς με αυτές τις εικόνες, όπως εκείνη του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού, ίσως δούμε και ένα έκτο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας: «Αν αυτή την στιγμή η Όμικρον δεν έχει επικρατήσει, όπως έχει συμβεί σε όλο τον πλανήτη, θα δούμε μια εκτόξευση κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν έχει ολοκληρωθεί το 4ο κύμα και ήδη το 'δίπλωσε' το 5ο. Ουσιαστικά δεν έχουμε δει το αποτύπωμα της Όμικρον, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η Δέλτα. Και πολύ φοβάμαι πως θα δούμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και δυστυχώς θανάτων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα

MasterChef: Άφησε πίσω τη 14 ημερών κόρη του και κέρδισε το golden pin - Ενθουσιασμένος ο Ιωαννίδης