ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Προβληματισμός για θανάτους και ιικό φορτίο – Τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

κρούσματα infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρ ατην Τρίτη 18 Ιανουαρίου.
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο αυξημένος αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων φέρνει προβληματισμό. Αύξηση καταγράφηκε και στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Για ένα ακόμα 24ωρο ανακοινώθηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, αισθητά ωστόσο μειωμένος σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα του 2021 όταν και υπήρξε η εκτίναξη και τα καθημερινά αρνητικά ρεκόρ. Οι 23.340 μολύνσεις, ωστόσο, δεν προκαλούν τόσο μεγάλη ανησυχία όσο οι 106 θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν, με τον αριθμό να είναι σταθερά αυξημένος καθημερινά. Το σύνολο των θανάτων, άλλωστε, έχει ξεπεράσει τους 22.000 στη χώρα από την αρχή της πανδημίας μεγαλώνοντας τη μακάβρια λίστα.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι και ο προβληματισμός που υπάρχει για την αντοχή του συστήματος υγείας. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 673 άνθρωποι, ενώ ο ρυθμός εισαγωγών είναι ιδιαίτερα υψηλός. Την Τρίτη (18.01) ανακοινώθηκαν 475 νέες εισαγωγές με τον μέσο όρο της εβδομάδας να είναι οι 552. Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα παρουσιάστηκαν ξανά αυξημένα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Διόλου ενθαρρυντικά δεν είναι και τα μηνύματα που έρχονται από την ανάλυση των λυμάτων. Το ιικό φορτίο αυξήθηκε στις περισσότερες περιοχές, με την Κρήτη να προκαλεί ανησυχία. Ιδιαίτερα δυσάρεστα είναι τα δεδομένα και στην Πάτρα, όπου το ιικό φορτίο κατέγραψε αύξηση 281%.

Το Infographic του Newsbomb.gr

κρούσματα infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα την Τρίτη 18 Ιανουαρίου.Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αλκοόλ και ουσίες που ναρκώνουν στο αίμα της 24χρονης - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

Κορονοϊός: Η κατανομή των 23.340 νέων λοιμώξεων - 8.661 στην Αττική και 2.179 στη Θεσσαλονίκη