ΕΛΛΑΔΑ

Θέρμανση: 6 tips για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό το χειμώνα

Θέρμανση: 6 tips για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό το χειμώνα

Θέρμανση: Ο χειμώνας είναι για τα καλά εδώ με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στη χώρας μας τα επόμενα 24ωρα.

Μιας και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών, είναι σημαντικό το σπίτι μας να είναι ζεστό για να καθόμαστε τις ώρες που ξεκουραζόμαστε από τη δουλειά είτε μόνοι μας, είτε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ωστόσο το κόστος της θέρμανσης είναι αυτό που προβληματίζει πολλούς πολίτες, οι οποίο ψάχνουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσουν το σπίτι τους ζεστό χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Διαβάστε παρακάτω μερικά «έξυπνα» tips που ίσως δεν γνωρίζατε ή δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα για να κρατήσετε το χώρο σας ζεστό.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για να δείτε αν υπάρχουν «διαρροές». Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι από κάποιο σημείο μπαίνει κρύο αέρας στον χώρο μπορούμε να βάλουμε σιλικόνη. Αν πρόκειται για μεγαλύτερη επιφάνεια τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμομονωτική ταινία η οποία είναι πολύ αποτελεσματική και επίσης οικονομική για να την αγοράσουμε.

Ένα έξτρα ύφασμα πάνω από τα στρωμένα χαλιά στο σπίτι θα φέρει επιπλέον ζεστασιά σε κάθε χώρο. Επιπλέον, μπορούμε να κρεμάσουμε σαν διακοσμητικό στον τοίχο κάποιο ριχτάρι, κουβέρτα ή χαλί που είναι και design trend των τελευταίων χρόνων και επίσης με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουμε την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.

Σημαντικό ρόλο στη ζέστη του σπιτιού παίζουν και οι κουρτίνες, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Το χειμώνα οι κουρτίνες θα πρέπει να είναι χοντρά και ζεστά υφάσματα ενώ βοηθάει και το φως του ήλιου όταν αυτό μπαίνει στο σπίτι χωρίς εμπόδιο. Οι κουρτίνες, με το που πέφτει ο ήλιος θα πρέπει να κλείνουν ούτως ώστε να υπάρχουν λιγότερες απώλειες. Ακόμα, μια ωραία ιδέα να τοποθετήσετε μια ζεστή κουρτίνα πίσω ακριβώς από το κρεβάτι σας στον τοίχο! Θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά της θερμοκρασίας στο υπνοδωμάτιο σας.

Εκτός όμως από τους τοίχους και τα παράθυρα επιπλέον ζεστασιά στο χώρο σας θα δημιουργήσουν και τα ριχτάρια στον καναπέ και στις πολυθρόνες σας. Από ό,τι ύφασμα και να είναι φτιαγμένα τα έπιπλα που κάθεστε, βοηθά αρκετά όταν πάνω ρίξουμε διακοσμητικές κουβέρτες και άλλα τέτοια είδη με πολύ ζεστά υφάσματα. Τοποθετήστε λοιπόν παντού χωρίς δεύτερη σκέψη, ακόμα και στις καρέκλες της κουζίνας. Έτσι και θα ανανεώσετε κάπως το χώρο σας και θα ζεσταθείτε περισσότερο.

Αν μαγειρεύεται στον φούρνο καθημερινά μπορείτε να αφήσετε την πόρτα του ανοιχτή καθώς ο ζεστός αέρας θα απλωθεί σε όλο το χώρο. Το ίδιο μπορεί να κάνετε και με την πόρτα του μπάνιου μετά από ένα καυτό ντουζ!

Τέλος, αν τα διακοσμητικά κεριά που σας αρέσουν, φροντίστε να βάλετε όσο πιο πολλά μπορείτε σε κάθε γωνία του σπιτιού και σε διάφορα μεγέθη και να τα ανάβετε όταν είστε εκεί – και να τα σβήνετε πριν πάτε για ύπνο. Με κλειστές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα θα νιώσετε γρήγορα τη ζεστασιά τους στο χώρο σας και επιπλέον θα δημιουργήσετε και πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Κατέληξε βρέφος δύο μηνών

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα

Καιρός - Αρναούτογλου: Σασπένς τη Δευτέρα – Τα 2 σενάρια και η πιθανότητα για χιόνια στην Αττική