Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Σάββατο, 20 Απριλίου
13
3bf
Ταχ. Ανέμου
79%
Υγρασία
06:42
Ανατολή
20:05
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Σασπένς τη Δευτέρα – Τα 2 σενάρια και η πιθανότητα για χιόνια στην Αττική

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Ψυχρή εισβολή με χιόνια τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Δύο σενάρια δίνει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό από την ερχόμενη Δευτέρα (24/1). Το πρώτο σενάριο, όπως εξηγεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, θέλει υποτροπή του καιρού, δηλαδή νέα επιδείνωση, περισσότερες χιονοπτώσεις στο Αιγαίο που δεν αποκλείεται από το μεσημέρι της Δευτέρας κι έπειτα να επηρεάσουν ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα μεταξύ των οποίων η Στερεά και η Αττική.

Το δεύτερο σενάριο είναι να παραμείνουν οι χιονοπτώσεις μόνο στο Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα βοριάδες αλλά χωρίς χιόνια. Αναμένεται να δούμε πιο σενάριο θα επικρατήσει το επόμενο 24ωρο.

Ο καιρός αύριο

Την Παρασκευή (21/1), η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στη δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα, από την Ήπειρο μέχρι και την Κέρκυρα, από την δυτική ορεινή Θεσσαλία μέχρι και τα Επτάνησα, Πάτρα, Ευρυτανία, ίσως και Αιτωλοακαρνανία, από την Αχαΐα, Ηλεία μέχρι και την Μεσσηνία θα υπάρχουν σύννεφα τα οποία θα δίνουν διάσπαρτες μπόρες κυρίως στις πιο βορειοδυτικές περιοχές.

Άστατος θα είναι ο καιρός στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, τα ανατολικά - νοτιοανατολικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να βγάλει κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Στη βόρεια Ελλάδα, η μέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά με λίγα σύννεφα και ηλιοφάνεια όπως και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Στερεά, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική και τις Σποράδες.

Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα, η συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα θα πυκνώνει, ωστόσο δεν θα αφήσει παντού φαινόμενα. Παροδικές χιονοπτώσεις σε Μακεδονία και Θράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Κατέληξε βρέφος δύο μηνών

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα

Υπόθεση Παντελίδη: Μαρτυρία ιατροδικαστή – «Οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου»