ΕΛΛΑΔΑ

Παθολόγος Νοσοκομείου «Γεννηματάς»: 10 διασωληνωμένοι περίμεναν εκτός θαλάμου

νοσοκομείο Γεννηματάς διασωληνωμένοι
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Δραματική έκκληση παθολόγου του νοσοκομείου «Γεννηματάς» για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Η παθολόγος του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γεωργία Φιλίππα, απήύθυνε δραματική έκκληση, καθώς όπως είπε «διασωληνώνονται ασθενείς και εκτός ΜΕΘ και ότι δεν έχουμε αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι «στο ‘’Γεννηματάς’’ μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 30 ράντζα. Και να τελειώσουν και τα ράντζα!»

Η κυρία Φιλίππα, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «Δύο χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουμε ζητήσει για να μπορέσει λίγο να προβλεφθεί και να κατευνάσει έτσι λίγο αυτή η πανδημία. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στο ‘’Γεννηματάς’’ είναι τραγική.

Ακόμη, ανέφερε «προειδοποιούμε για πολλοστή φορά ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρουσιάζει πλήρη ανεπάρκεια στο να καλύψει βασικές ανάγκες και με αξιοπρέπεια των ασθενών και των εργαζομένων».

«Σε κάθε εφημερία οι τελευταίοι ασθενείς δε βρίσκουν κρεβάτι. Στο Γεννηματά μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 30 ράντζα. Και να τελειώσουν και τα ράντζα!», ανέφερε η κ. Γεωργία Φιλίππα.

Και πρόσθεσε ότι «Την τελευταία εβδομάδα, 10 διασωληνωμένοι περίμεναν εκτός θαλάμου! Γι' αυτό μετράμε 100 θανάτους μετά από 2 χρόνια πανδημίας. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την Εύβοια - Μισό μέτρο χιόνι μέχρι τη θάλασσα!

Καβάλα: Βασανιστικά ερωτήματα για τον πνιγμό - μυστήριο της 38χρονης μητέρας

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιονίζει στην Πεντέλη - Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός