ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα λευκά Κυκλάδες, Κρήτη και Εύβοια - Τι λένε οι δήμαρχοι των νησιών

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα λευκά Κυκλάδες, Κρήτη και Εύβοια - Τι λένε οι δήμαρχοι των νησιών
Cyclades24.gr

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε λευκό κλοιό βρίσκονται οι Κυκλάδες με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι την θάλασσα - Τι λένε οι δήμαρχοι των νησιών στο Newsbomb.gr

Η επέλαση της «Ελπίδας» συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και οι Κυκλάδες βρέθηκαν στο... μάτι της κακοκαιρίας, με Σύρο, Τήνο, Νάξο, Άνδρο και Μύκονο να ντύνονται στα λευκά! Το ίδιο μοτίβο και στην Κρήτη αλλά και στην Εύβοια.

Κάτασπρη η Σύρος - Αποκλεισμένο το βόρειο τμήμα

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Σύρου, τον κύριο Νικόλαο Λειβαδαρά, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση αυτή την ώρα στο νησί.

«Αυτή τη στιγμή χιονίζει αρκετά. Το Βόρειο τμήμα του νησιού είναι τελείως αποκλεισμένο, ωστόσο δεν υπάρχουν σπίτια εκεί. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, ενώ υπάρχει διαρκώς στο δρόμο δημοτικό συνεργείο, το οποίο παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια. Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, ενώ έχουμε αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία», ανέφερε ο δήμαρχος Σύρου.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

Άνδρος: Κλειστοί δρόμοι και αποκλεισμένα χωριά από τη χιονόπτωση

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην οδική κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές της Άνδρου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατεί από το απόγευμα του Σαββάτου.

«Έχει πέσει πολύ χιόνι στο νησί και θα συνεχιστεί το φαινόμενο. Όλο το οδικό δίκτυο είναι κλειστό και η κίνηση επιτρέπεται μόνο για τα έκτακτα περιστατικά. Φυσικά τα σχολεία είναι κλειστά ενώ αναμένουμε επιδείνωση τις επόμενες ώρες. Είχαμε κάποια προβλήματα ηλεκτροδότησης ωστόσο λύθηκαν», ανέφερε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης στο Newsbomb.gr.

Η κινητοποίηση στο νησί τόσο από το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, όσο και από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο του νησιού είναι μεγάλη και γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να καθαριστούν οι δρόμοι και να μείνουν ανοιχτοί.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά της Νάξου

Εντονότατη είναι η χιονόπτωση στη Νάξο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι πολύ πιο ισχυρό την Κυριακή.

Ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λιανός, σχολίασε στο Newsbomb.gr: «Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή για το φαινόμενο. Έρχονται δυσκολότερες ώρες, αλλά ο δημοτικός μηχανισμός είναι απόλυτα προετοιμασμένος με αλατιέρες και γκρέιντερ. Αυτή τη στιγμή η κίνηση στα ορεινά του νησιού γίνεται μόνο με αλυσίδες ενώ τα σχολεία θα είναι κλειστά. Αναμένουμε επιδείνωση τις επόμενες ώρες».

Από το Δήμο Νάξου εκδόθηκε ανακοίνωση και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πάντως, στα μεγάλα υψόμετρα υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές όπως η Κόρωνος και η Κωμιακή, καθώς οι δρόμοι έχουν καλυφθεί με μεγάλο στρώμα χιονιού.

Τήνος: Κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Η χιονόπτωση στην Τήνο συνεχίζεται και ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά το έχει στρώσει για τα καλά.

Στο Κέχρο το χιόνι έχει φτάσει τους 20 πόντους περίπου και η θερμοκρασία είναι στους -1,6 βαθμούς!

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν στα σχολεία του νησιού την Δευτέρα.

Αμοργός: Το νησί με το απέραντο γαλάζιο έγινε… λευκό!

Η «Ελπίδα» επισκέφθηκε και το όμορφο νησί της Αμοργού και το νησί με το απέραντο γαλάζιο….έγινε λευκό!

Το οδικό δίκτυο της Χώρας και τα πολυάριθμα καλντερίμια, σπίτια και εκκλησίες ντύθηκαν στα λευκά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο λευκό τοπίο που οι κάτοικοι και τα μικρά παιδιά έδειξαν να το απολαμβάνουν και με το παραπάνω!

Η Μύκονος στα λευκά

Στα λευκά ντύθηκε και η Μύκονος όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού, σύμφωνα με το mykonoslive.

Τσαπουρνιώτης στο Newsbomb.gr: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση»

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει ξεκινήσει την επέλασή της, με την Βόρεια Εύβοια να βρίσκεται μέσα στις περιοχές που θα δεχτούν πολύ χιόνι τις επόμενες ώρες.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ο οποίος τόνισε πως ο... πολύπαθος Δήμος δεν έχει σοβαρά προβλήματα από το χιόνι, ωστόσο παραμένει σε εγρήγορση ο μηχανισμός καθώς θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση.

«Είμαστε επί ποδός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ενώ ευτυχώς δεν έχει χιονίσει και αρκετά. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και θα παραμείνουμε σε κατάσταση επιφυλακής μέχρι και την Τρίτη, όπου θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και τα μετεωρολογικά δεδομένα. Θέλω να τονίσω πως αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο μας από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κύριος Τσαπουρνιώτης.

Δείτε LIVE εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Πυκνό χιόνι στη Νότια Εύβοια

Πυκνό χιόνια έπεσε το βράδυ του Σαββάτου σε πολλές περιοχές στην Εύβοια, έχοντας ωστόσο προκαλέσει και πολλά προβλήματα.

Χωριά όπως, τα Κριεζά, τα Ζάρκα, οι Τσακαίοι, ο Αγιάννης, Άγιος Λουκάς αλλά και ο πάνω Αλμυροπόταμος στην νότια Εύβοια, από χθες το βράδυ λίγο μετά τις 12:00, ντύθηκαν στα λευκά μέσα σε λίγη ώρα, με την έντονη χιονόπτωση να σκεπάζει δρόμους, οχήματα και σκεπές σπιτιών.

Σύμφωνα με το evima.gr, σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους, η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία όπου επικρατούν συνθήκες έντονης χιονόπτωσης.

Την ίδια στιγμή, υπήρχε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Αλιβερίου το βράδυ του Σαββάτου. Σε αρκετά σημεία του νόμου υπάρχει έντονος παγετός στους δρόμους από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γι αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης υπάρχουν περιοχές στην Εύβοια που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Δήμαρχος Ανωγείων στο Newsbomb.gr: «Δίνουμε μάχη για να μείνει ανοιχτός ο κεντρικός δρόμος»

Τα ορεινά της Κρήτης δέχτηκαν πρώτα την «λευκή επίθεση» της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με τα Ανώγεια να βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε συναγερμό!

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, για την κατάσταση αυτή την στιγμή στον Δήμο και τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται με το πέρασμα του χιονιά.

«Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει πολύ έντονη χιονόπτωση και φαίνεται πως πηγαίνουμε για πάρα πολύ χιόνι. Ήδη ο κεντρικός δρόμος αντιμετωπίζει προβλήματα και προσπαθούμε να τον κρατήσουμε ανοιχτό με αλάτι και εκχιονιστικά μηχανήματα. Έχουμε λάβει οδηγίες επιφυλακής μέχρι απόψε ωστόσο σίγουρα αυτές θα ανανεωθούν για τις επόμενες ημέρες. Σε ό,τι αφορά τα χωριά, έχουμε δώσει σε όλους τους κατοίκους γραμμή επικοινωνίας για βοήθεια. Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε έντονα προβλήματα ωστόσο περιμένουμε πολύ χιόνι τις επόμενες ώρες», σχολίασε ο κύριος Κεφαλογιάννης.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά του Ρεθύμνου - Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακά προβλήματα

Κλειστός είναι ο δρόμος Σπηλίου - Γερακάρι ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν όλο το ορεινό οδικό δίκτυο προς τα χωριά του Αμαρίου, τα Ανώγεια, τα Ζωνιανά, την Αξό, τα Λιβάδια και την Κάλυβο του Μυλοποτάμου.

Ήδη τα σχολεία σε όνο το νομό ανακοινώθηκε πως την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική

Πατούλης στο Newsbomb: Η κακοκαιρία κλείνει τα σχολεία - Το απόγευμα οι ανακοίνωσεις

Η κακοκαιρία «Ελπίς» «χτυπά» τη χώρα - Δείτε live εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Βιασμός ανήλικης: Αναφορές και για τρίτα πρόσωπα που καλούσε ο ιερέας - Έρχεται κι άλλη καταγγελία

Survivor: Σάρωσαν οι Διάσημοι, με... όπλο τον καινούργιο «Σοϊλέδη» που «έσβησε» τους Μαχητές