ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου: 1.200 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό

Οικονόμου: 1.200 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό
Για την εικόνα στην Αττική Οδό μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
ΙΝΤΙΜΕ

Για την εικόνα στην Αττική Οδό μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Έναν πρώτο απολογισμό για την επιχείρηση στην Αττική Οδό έκανε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα.

Όπως είπε 1.200 οχήματα παραμένουν στην Αττική Οδό και «θα γίνει μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και αυτοί αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο».

Ειδικά για την Αττική Οδό και την διαχείρισή της από την εταιρεία ο κ. Οικονόμου είπε ότι «κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή».

Παράλληλα εξήγγειλε πως «ό,τι πρέπει να γίνει για τις κυρώσεις αλλά και για αποζημιώσεις η προσπάθεια θα γίνει με όλους τους τρόπους».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού είπε στο Mega ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περίπου 300 με 400 οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν στις 2 το μεσημέρι. Θα έπρεπε να είχαμε κλείσει πιο νωρίς ενδεχομένως» ανέφερε ο Φάνης Παπαδημητρίου. «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 600 αυτοκίνητα από κάθε ρεύμα, με τους περισσότερους οδηγούς να τα έχουν εγκαταλείψει. Γίνονται τιτάνιες προσπάθειες και ανάποδα. Προσπαθούμε και με την Πυροσβεστική» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Στρατό στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό διατέθηκαν συνολικά 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα και συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού μιλούν στο Newsbomb.gr: Μας άφησαν 20 ώρες αβοήθητους

Συγκλονιστική μαρτυρία για την Αττική Οδό: Εγώ κινητοποίησα τον στρατό μετά από 12 ώρες

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο