ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Οργή των εγκλωβισμένων μετά από 20 ώρες - Μας έχουν ακόμη στα τυφλά λένε στο Newsbomb

Αττική Οδός μαρτυρίες
Οργή των εγκλωβισμένων οδηγών
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έκδηλη η οργή των εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό, βιώνοντας μια ανευ προηγουμένου ταλαιπωρία.

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν δεκάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό, από το μεσημέρι της Δευτέρας, παραμένοντας μέχρι στιγμής περίπου 20 περίπου ώρες στο ίδιο σημείο, εκφράζοντας παράλληλα την οργή τους για την απουσία συντονισμού των Αρχών για τον απεγκλωβισμό τους.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο κ. Μιχάλης περιέγραψε την κατάσταση ταλαιπωρίας που βιώνει εδώ και 20 ώρες. Είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό από χθες το μεσημέρι και όπως είπε «δεν ξέρουμε τίποτα, δεν μας έχει ενημερώσει κανείς». Σημείωσε ότι δεν έχουν δει κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα, ενώ την μόνη βοήθεια που έλαβαν ήταν από τον στρατό, δίνοντας τους νερό και κουβέρτες.

Την ίδια ώρα, άφησε αιχμές για την απόλυτη απουσία συντονισμού των Αρχών, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν εγκαίρως αν θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και να μεταφερθούν με άλλο μέσο σε ασφαλές σημείο, σημειώνοντας με έμφαση ότι οι υπεύθυνοι «έχουν χάσει τον έλεγχο».

Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξανδρος εξήγησε ότι εγκατέλειψε χθες το αυτοκίνητο του στη Μεσογείων, όντας σχετικά κοντά στην οικία του, βλέποντας πως δεν υπήρχε καμία κινητικότητα του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να τους απεγκλωβίσει.

Επιπλέον, ανέφερε ότι σήμερα η κατάσταση είναι βελτιωμένη, με την Μεσογείων να είναι προσβάσιμη μέχρι τουλάχιστον τον Σταυρό.

Εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού μιλούν στο Newsbomb.gr: Μας άφησαν 20 ώρες αβοήθητους

Νωρίς το πρωί, τρεις εγκλωβισμένοι οδηγοί μίλησαν στο Newsbomb.gr για την ταλαιπωρία που βιώνουν από το μεσημέρι της Δευτέρας, τονίζοντας την απουσία της όποιας βοήθειας από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρος είπε ότι εισήλθε από τις 12:30 το μεσημέρι στην Αττική Οδό από την Μεταμόρφωση. Γύρω στις 8 το βράδυ κατάφερε να πάρει την έξοδο προς Πεντέλη και εκεί παραμένει εγκλωβισμένος μέχρι αυτή την ώρα.

Ερωτηθείς για την παρουσία κρατικού μηχανισμού, τόνισε ότι «υπάρχει αστυνομία, πυροσβεστική και στρατός που πηγαίνουν κι έρχονται», αλλά «μία -δύο φορές είδαν να περνούν εκχιονιστικά μηχανήματα». Ο ίδιος, όπως είπε, εξετάζει δύο λύσεις προκειμένου να απεγκλωβιστεί: είτε να εγκαταλείψει το όχημα του και να φύγει με τον Προαστιακό αφού βρίσκεται στην είσοδο του σταθμού ή αν ανοίξει κάποιο από τα πρατήρια καυσίμων - που βρίσκονται σε κοντινό σημείο - να προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες και να μπορέσει να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Στη συνέχεια, ένας άλλος οδηγός, ο κ. Χάρης, μίλησε στο Newsbomb.gr λέγοντας ότι λίγο μετά τις 7 το πρωί απεγκλωβίστηκε, έχοντας αντιολισθητικές αλυσίδες. Όπως είπε, βρισκόταν από τη 1 το μεσημέρι στο σημείο και συγκεκριμένα στο τούνελ, ενώ υπογράμμισε ότι σε όλο αυτό το διάστημα μόνο στις 4 το πρωί δέχθηκαν βοήθεια από τον στρατό δίνοντας τροφή και νερό.

Τέλος, για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr και ο κ. Μάρκος, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στη Μεσογείων στο ρεύμα προς Νομισματοκοπείο, αλλά όπως τους είχαν ενημερώσει από το Νομισματοκοπείο κι έπειτα δεν ήταν δυνατό να προχωρήσει τίποτα. Σημείωσε δε ότι εγκλωβίστηκε στη Μεσογείων από τις 13:15 το μεσημέρι και παρέμεινε εκί μέχρι τις 1:30 τα ξημερώματα, όταν και αποφάσισε να επιστρέψει στο γραφείο του, καθώς, όπως τόνισε, δεν υπήρξε μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο καμία παρουσία του κρατικού μηχανισμού.

Η παρέμβαση του στρατού στον απεγκλωβισμό των οδηγών

Αναλυτικά στοιχεία δόθηκαν, αναφορικά με τη συνδρομή του στρατού στον απεγκλωβισμό οδηγών:

1. Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, φαίνεται παρακάτω:

- Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

- Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 4 άτομα.

-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

- Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 10 άτομα.

- Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

- Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

2.Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα.

Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

3. Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.

4. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το χάος στην Αττική Οδό: Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των οδηγών - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων