ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή στην οδήγηση με πάγο στους δρόμους – Οι συμβουλές Ιαβέρη στο Newsbomb.gr

Προσοχή στην οδήγηση με πάγο στους δρόμους – Οι συμβουλές Ιαβέρη στο Newsbomb.gr
Ο οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Ιαβέρης έδωσε συμβουλές και οδηγίες σε οδηγούς για την ασφαλή μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.
INTIME

Οδηγίες για την οδική μας συμπεριφορά μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» έδωσε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρη, δάσκαλος οδηγικής συμπεριφοράς - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Χαμηλές ταχύτητες και απαραίτητος εξοπλισμός για οδηγούς στην κακοκαιρία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η επέλαση της «Ελπίδας» προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς ακόμη και κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά και πλέον έχουν μετατραπεί σε... παγοδόμια.

Ο οδηγός αγώνων και δάσκαλος οδηγικής συμπεριφοράς, Κωνσταντίνος Ιαβέρης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, έδωσε συμβουλές και οδηγίες στους οδηγούς για την ασφαλή μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας αλλά και μετά από αυτήν.

«Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε πρώτα από όλα είναι όταν έχουμε τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα όπως τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν με την κακοκαιρία «Ελπίδα» είναι να μένουμε σπίτι και να βγαίνουμε μόνο σε περίπτωσης πραγματικής ανάγκης», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης στο Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «Τώρα τόσο σε περίπτωσης πάγου όπως έχουμε πλέον στους δρόμους όπως και σε περίπτωση χιονόπτωσης θα πρέπει να παίρνουμε το αυτοκίνητο μόνο εάν έχουμε αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσουμε».

Τέλος σημείωσε: «Εφόσον έχουμε ένα από τα δύο όταν οδηγούμε θα πρέπει να το κάνουμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί η απόσταση φρεναρίσματος πολλαπλασιάζεται καθώς επίσης θα πρέπει να κρατάμε και μεγάλες αποστάσεις. Δεν πατάμε λοιπόν απότομα φρένο ούτε γκάζι.

Επίσης καλό είναι να έχουμε μαζί μας νερό, ένα ζεστό μπουφάν, ξηρά τροφή και να έχουμε το αυτοκίνητό μας γεμάτο με καύσιμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

.