ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Πλήγμα στην κυβέρνηση από την κακοκαιρία - Αρνητική αξιολόγηση 67%

κακοκαιρια δημοσκόπηση
Στην κυβέρνηση επιρρίπτουν οι πολίτες τις ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση ABACUS: Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα από την κυβέρνηση και δυσπιστία ως προς την επόμενη ημέρα και την απόφαση για αποζημίωση 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Η ταλαιπωρία που βίωσαν, και συνεχίζουν να βιώνουν στις περιοχές όπου δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και δεν έχει γίνει αποχιονισμός, φαίνεται πως κάνει ακόμα χειρότερη την άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση. Σε δημοσκόπηση της Abacus για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, το 67% των πολιτών δήλωσε πως έχει αρνητική γνώμη για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα, ενώ ένα 41% επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό. Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται δύσπιστη ως προς την εξαγγελία για αποζημίωση 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, ενώ συνολικά η άποψη της κοινής γνώμης κατά πλειοψηφία είναι πως οι παθογένειες του κρατικού μηχανισμού οφείλονται στη δομή του.

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για τους εγκλωβισμούς και το χάος που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, το 52% απάντησε η εταιρεία, το 41% η κυβέρνηση και ένα 7% επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες.

Αναφορικά με τη διαχείριση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και των εγκλωβισμών από την κυβέρνηση, το 67% δήλωσε πως έχει αρνητική γνώμη, ένα 25% δεν την αξιολογεί ούτε θετικά, ούτε αρνητικά ενώ ένα 8% την αξιολόγησε θετικά.

Σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, ένα 80% θεωρεί ότι ευθύνεται η δομή που υπάρχει, το 19% πιστεύει ότι φταίνε τα πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Όσο για την απόφαση να δοθεί αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% τη θεωρεί επικοινωνιακή, το 29% τη θεωρεί δίκαιη και το 21% τη θεωρεί παλαιοκομματική. Ένα 7% θεωρεί πως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ελπίδα: Αδιανόητη ταλαιπωρία για χιλιάδες νοικοκυριά - Χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων