ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα: Νωρίς για γενική άρση των μέτρων, θα μπορούσε να επιστρέψει πρώτα η μουσική στην εστίαση

Γκάγκα: Νωρίς για γενική άρση των μέτρων, θα μπορούσε να επιστρέψει πρώτα η μουσική στην εστίαση
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Η Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι τα περισσότερα μέτρα για τον κορονοϊό θα μείνουν με πιθανή εξαίρεση την μουσική στην εστίαση

Την τάση που επικρατεί προκειμένου να υπάρξει παράταση των περισσότερων μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως έγραψε νωρίτερα το Newsbomb.gr, επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η κυρία Γκάγκα.

Παράλληλα επιβεβαίωσε και την πληροφορία ότι το μέτρο που πηγαίνει πρώτα προς άρση είναι αυτό της επιστροφής της μουσικής στην εστίαση λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.

Ερωτηθείσα, δε, για τα γήπεδα η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα σημειώνοντας ότι «είμαστε πιο κοντά στο τέλος» αν και ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Κληθείσα να σχολιάσει τον υψηλό αριθμό των θανάτων από κορονοϊό η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα λέγοντας ότι από τους θανάτους της Τετάρτης «υπήρχαν 80 μη εμβολιασμένοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η».

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε, τέλος, ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια αν και, όπως τόνισε, σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Αποκλειστικό Newsbomb: Παράταση μιας εβδομάδας στην ισχύ του

Προς παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα – Παράθυρο αισιοδοξίας από Πλεύρη για μείωση των νεκρών