ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Σαλαμίνας: Απέκτησε υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για τα αδέσποτα ζώα

Δήμος Σαλαμίνας: Απέκτησε υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για τα αδέσποτα ζώα
Ο δήμος Σαλαμίνας επιτελεί εξαιρετικό έργο για την ευζωία των αδέσποτων ζώων

Το νέο ασθενοφόρο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και έκτακτων περιστατικών

Ο δήμος Σαλαμίνας απέκτησε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Ο συγκεκριμένος δήμος επιτελεί εξαιρετικό έργο για την ευζωία των αδέσποτων ζώων και πριν από λίγο καιρό σε επιστολή του ζητούσε την υποστήριξη του Πρωθυπουργικού γραφείου προκειμένου να ενισχυθεί ο δήμος μ’ ένα ασθενοφόρο για τα ζώα που περιθάλπει καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω των υγειονομικών του μονάδων ξεπερνά τις 3.000 μόνο τον περασμένο χρόνο και ήδη έχουν προβεί σε 293 υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων, 342 στειρώσεις ενώ 368 ζώα νοσηλεύτηκαν σε κτηνιατρεία του δήμου. Το νέο ασθενοφόρο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και έκτακτων περιστατικών ενώ η επάνδρωση και ο εξοπλισμός του εξασφαλίστηκε μετά από προσωπική φροντίδα του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον οποίον συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο δήμαρχος, Γιώργος Παναγόπουλος.

«Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Σαλαμίνας για την στήριξη εκ μέρους του γραφείου του κου. Πρωθυπουργού της επάνδρωσης και του εξοπλισμού του πρότυπου οχήματος που απέκτησε ο Δήμος μας και θα χρησιμοποιηθεί ως ασθενοφόρο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος καταλήγοντας «με τη στήριξη του κου. Πρωθυπουργού και το προσωπικό σας ενδιαφέρον ο Δήμος Σαλαμίνας αποκτά ένα σημαντικό εργαλείο στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα του νησιού, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σεβασμό στα ζώα που χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.