ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος εποχής για το εμβληματικό Hilton - Αλλάξει ριζικά και ανοίγει το 2024 ως Conrad

Τέλος εποχής για το εμβληματικό Hilton - Αλλάξει ριζικά και ανοίγει το 2024 ως Conrad
Μετά από 58 χρόνια λειτουργίας
Intime News

Έκλεισε το ξενοδοχείο Hilton μετά από 58 χρόνια λειτουργίας 

Πέντε και πλέον δεκαετίες μετά, το Χίλτον ετοιμάζεται για ριζική ανακαίνιση ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ και είναι κλειστό μέχρι τις αρχές του 2024.

Το ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας κλείνει μετά από δεκαετίες, γιατί θα αναμορφωθεί ριζικά.

Θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο με 280 δωμάτια και σουίτες, θα κατασκευαστούν 50 υπερπολυτελείς κατοικίες, θα γίνουν επεκτάσεις και θα δημιουργηθούν νέοι εμπορικοί χώροι με στόχο το Χίλτον να ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη και να γίνει το κορυφαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα της χώρας.

Από το 1963 που έγιναν τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Χίλτον έχουν περάσει αρίθμητες διασημότητες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Άντονι Κουίν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο κτιριακό συγκρότημα

Το κτιριακό συγκρότημα που σήμερα φιλοξενεί το ξενοδοχείο Hilton Athens ανακατασκευάζεται πλήρως για να δημιουργηθεί ένας πολυδιάστατος προορισμός με νέες χρήσεις, από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της Αθήνας ως κορυφαίας επιλογής στην Ευρώπη, για επίσκεψη και για μόνιμη διαμονή.

Ο νέος προορισμός εισάγει ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει -πέραν της λειτουργίας ξενοδοχείου- κατοικίες, μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας, αλλά και στην τοπική οικονομία, ενώ θα αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

Η ανάπτυξη του προορισμού προϋποθέτει τη ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από 600 εργαζόμενοι.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει:

  • τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες
  • τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton
  • τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας.
  • επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960
  • τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης. Οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους και το σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων