ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

Θεσσαλονίκη δολοφονία
Θρήνος στη Χαριλάου: Μπλούζες, κασκόλ και καπέλα του Άρη στο σημείο όπου ξεψύχησε ο 19χρονος
grtimes.gr

Εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Σύμφωνα με το ThessToday.gr, Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Δείτε στο βίντεο τι λέει η θεία του άτυχου 19χρονου:

Τουλάχιστον 10 άτομα στην αιματηρή επίθεση

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου νεαρού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Δείτε στο βίντεο τι λέει ο παππούς ενός εκ των τραυματιών:

Θρήνος στη Χαριλάου: Μπλούζες, κασκόλ και καπέλα του Άρη στο σημείο όπου ξεψύχησε ο 19χρονος

Δεκάδες φίλοι της ομάδας, μαθητές του κοντινού σχολείου αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας που έμαθαν για το σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας, σπεύδουν από νωρίς στο σημείο και εύχονται όλοι να βρεθούν άμεσα οι δράστες και φυσικά να μη ξανά υπάρξει ανάλογο περιστατικό.

Στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος, έχουν αφήσει, μεταξύ άλλων, και ένα αναμμένο τσιγάρο ενώ ένα σημείωμα γράφει: “Rest in peace”. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας του νεαρού, η περιοχή της Χαριλάου θρηνεί και κάνεις δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος ή κάποιοι του αφαίρεσαν τόσο άδικα τη ζωή.

Δείτε την gallery:

Ζέρβας: «Μαύρη» σελίδα για την πόλης μας η δολοφονία

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα - όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης», συμπληρώνει.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι», καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Θεσσαλονίκη: Ρώτησαν τι ομάδα είναι και τους μαχαίρωσαν