ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη - Σεσημασμένος χούλιγκαν

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψή του

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο φερόμενος ως δράστης της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (2/2) ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. O 19χρονος έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, καθώς δέχθηκε επίθεση με δρεπάνι από αγνώστους και κατέληξε μετά από θανατηφόρο τραύμα στη μηριαία αρτηρία.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, πρόκειται για 23χρονο, με αλβανική καταγωγή, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. Δεν έχει έχει διευκρινιστεί ακόμη η συμμετοχή του στο συμβάν, αλλά φαίνεται να βρισκόταν στο σημείο. Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες του 23χρονου:

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του 23χρονου

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • Κράνη,
  • Βεγγαλικά χειρός,
  • Κροτίδες,
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
  • Μεταλλικοί σωλήνες,
  • Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

Πατέρας τραυματία: Πήγαν στην τύχη, όποιον βρούνε να σφάξουν και να φύγουν

Ο πατέρας του 18χρονου, που ήταν παρέα με τον Άλκη και τραυματίστηκε, μίλησε στον Alpha για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη και το πώς κατάφερε να σωθεί ο γιος του. «Καλά είναι το παιδί, μια χαρά» είπε όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του 18χρονου παιδιού του.

Σχετικά με το τι του είπε ο γιος του για το συμβάν, ανέφερε ότι «καθόντουσαν εκεί, κάνανε, ό,τι κάνανε. Εκεί που κάθονται συνήθως, εμένα είναι και η παλιά μου γειτονιά οπότε ξέρει. Είναι χειρότερα τώρα και τι να πούμε. Κρίμα είναι ο Άλκης, χωρίς λόγο, για το τίποτα, τζάμπα μια ζωή, θα μπορούσε να ζήσει το παιδί. Δεν θα τη ζήσει… Τα άλλα αργά ή γρήγορα θα δούμε, θα επουλωθούμε και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά».

Για το αν πρόλαβαν να αναγνωρίσουν κάποιο πρόσωπο, είπε «όχι, όχι. Γιατί ήταν καλυμμένοι αυτοί με full face και κουκούλες», ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως επρόκειτο για ξεκαθάρισμα διαφορών.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς γλίτωσε ο γιος του, είπε πως «ναι, ξεκίνησε να τρέχει. Εννοείται, κατάλαβε, ένας μου είπε ότι μόλις τους είδα, αυτοί ήρθανε για να σκοτώσουν. Κι όντως έτσι πήγανε, άμα δείτε την πίεση των πραγμάτων. Δεν πήγανε ούτε για να κουτουλήσουν κάποιον τυχαίο, ούτε τίποτα. Πήγαν όποιον βρούνε στην τύχη, να σφάξουν και να φύγουν. Ούτε συμπλοκή ήταν οπαδική ούτε τίποτα. Πάω εγώ σε μια γειτονιά χωρίς διακριτικά ο ένας, χωρίς διακριτικά ο άλλος και μαλώσανε για την ομάδα, γιατί πήρα εγώ το πέναλτι, δεν πήρες εσύ το πέναλτι. Δεν πάει κανείς να σφάξει με πλακάτ και διαφήμιση τυπωμένη πάνω του. Προφανώς και δεν θα είχανε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άλκης Καμπανός: Φίλος του 19χρονου αναγνώρισε τον 23χρονο συλληφθέντα