ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο στο σημείο της δολοφονίας

Άλκης Καμπανός: Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο στο σημείο της δολοφονίας

Το νέο φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε νέο φονικό όπλο.

Δύο μέρες μετά την άνανδρη επίθεση στον νεαρό φοιτητή κι ενώ οι αστυνομικοί είχαν ολοκληρώσει τις έρευνές τους στο σημείο και τη συλλογή στοιχείων, το δολοφονικό όπλο παρέμενε στην άκρη του πεζοδρομίου, πίσω από τη δεξιά ρόδα ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, δίχως κάποιος να την έχει δει.

Το όπλο βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Αμέσως, ο δημοσιογράφος του MEGA ειδοποίησε τις Αρχές και μέσα σε λίγα λεπτά αξιωματικοί της ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο.

Ο δημοσιογράφος, περιγράφει πώς τυχαία την είδε πεταμένη στον δρόμο. Πρόκειται για μια ματσέτα επιβίωσης, σχεδόν μισού μέτρου, με κυρτή αιχμηρή λεπίδα, από ανοξείδωτο χάλυβα και λαβή από καουτσούκ.

Οι αξιωματικοί κάνουν τα απαραίτητα προκειμένου να μην αλλοιώσουν τα στοιχεία πάνω της. Φορούν γάντια κι ύστερα «σκανάρουν» το μαχαίρι απ’ άκρη σ’ άκρη με ειδικό φωτισμό προκειμένου να αποκαλυφθούν τυχόν ίχνη αίματος που δεν είναι ορατά με «γυμνό» μάτι.

Είναι το 22ο εύρημα στον τόπο του εγκλήματος, με το ταμπελάκι των στοιχείων να τοποθετείται δίπλα στη ματσέτα για να ληφθούν οι απαραίτητες φωτογραφίες στο σημείο που βρέθηκε.

Ύστερα, με προσεκτικές κινήσεις, περισυνελέγεται και τοποθετείται πάνω σε ελεγχόμενη επιφάνεια προκειμένου να μετρηθεί το μέγεθός της και να φωτογραφηθεί ξανά.

Το μέγεθός της είναι 44 εκατοστά, εκ των οποίων τα 30,5 είναι η λεπίδα και ζυγίζει σχεδόν μισό κιλό.

Οι αστυνομικοί, αφού ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες, βάζουν τη ματσέτα σ’ ένα σακουλάκι στοιχείων, προκειμένου να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ελεγχθεί για αποτυπώματα και ίχνη DNΑ.

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλακή για τον 23χρονο

Την πρώτη ποινή,τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή, επέβαλε στον 23χρονο, φερόμενο δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη το Αυτόφωρο Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Η ποινή αφορά τη δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε στην οποία ο 23χρονος κατηγορήθηκε για τα ευρήματα στον σύνδεσμο στην Παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκαν ρόπαλα, σουγιάδες, σωλήνες κ.α.

Ο 23χρονος άσκησε έφεση η οποία έγινε δεκτή χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οδηγήθηκε στο κρατητήριο όπου θα κρατηθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η απολογία του 23χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος έλαβε προθεσμία από τον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνουν οι φίλοι του δολοφονημένου Άλκη

Τα δύο νεαρά παιδιά που τραυματίστηκαν στη φονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος παίρνουν την Πάμπτη εξιτήριο από τη Δ' χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι δύο τραυματίες, φίλοι του 19χρονου, «διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γ. Παπανικολάου" κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας την 01/02/2022 και εισήχθησαν στη Δ' Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ». Η δε κατάσταση της υγείας τους «είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου», ενώ εξέρχονται σήμερα από το νοσοκομείο με ιατρικές οδηγίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Η Αστυνομία ταυτοποίησε τους συνεργούς του 23χρονου