ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: 100 παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία – Πάνω από 140.000 ενεργά κρούσματα

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: 100 παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία – Πάνω από 140.000 ενεργά κρούσματα
Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου
INTIME

Έντονος προβληματισμός και σαφέστατη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου γνωστοποίησε πως τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000.

Η ίδια έκανε λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία όσων χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι».

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χαλάρωσης των μέτρων, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη να χαλαρώσει, ωστόσο όλα τα δεδομένα πρέπει να μπουν στη «ζυγαριά» για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε στα τελευταία δεδομένα για τις νοσηλείες των παιδιών από τον κορονοϊό, σημειώνοντας πως τα παιδιά σήμερα που νοσηλεύονται είναι περίπου 100. Όσον αφορά την ηλικία τους η πλειοψηφία είναι κάτω των 11 ετών.

«Ο αριθμός αυτός είναι σταθερός και αποτελεί το 2% με 2,5% του συνόλου των νοσηλευόμενων», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 17.662 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 106 θάνατοι σε 24 ώρες, 568 οι διασωληνωμένοι