ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Ίχνη χιονοστιβάδας στη Στύγα - «Πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές»

Καλάβρυτα: Ίχνη χιονοστιβάδας στη Στύγα - «Πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές»
Ανείπωτη τραγωδία στον Χελμό.
kalavrytanews.com

Η πρώτη εκτίμηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων για την τραγωδία με τους τους τρεις νεκρούς αναρριχητές

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα από την τραγική είδηση του θανάτου των τριών Πατρινών αναρριχητών στα Καλάβρυτα.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα, με τις αρμόδιες Αρχές να αναζητούν τους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο τους τρεις άνδρες.

Όπως ανακοίνωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν ίχνη χιονοστιβάδας πολύ μεγάλου μεγέθους στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός. Όπως αναφέρει, είναι πιθανόν να παρασύρθηκαν απ αυτή «στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή».

Ωστόσο, οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων:

«Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός. Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.

Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.

Οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν