ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ο ρόλος - μυστήριο του «Αθηναίου» - Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του

Δολοφονία Άλκη: Ο ρόλος - μυστήριο του «Αθηναίου» - Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τον κρύβουν άτομα του στενού περιβάλλοντός του.
Intime News

Εξαφανισμένος παραμένει ο 25χρονος που καταζητείται στην Αθήνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Πρόκειται για το μόνο από τους κατηγορουμένους που δεν έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για νεαρό που δηλώνει μόνιμη κατοικία στην πρωτεύουσα και είχε ταξιδέψει πριν τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μετά το αιματηρό περιστατικό φέρεται να επέστρεψε στην Αθήνα.

Το ερώτημα είναι εάν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πάρει μέρος σε καταδρομική επίθεση με στόχο οπαδούς του Άρη. Στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο –αυτό θα το δείξει η έρευνα- τότε θα έχουμε να κάνουμε με μία επίθεση που είχε οργανωθεί αρκετό καιρό πριν πραγματοποιηθεί. Δηλαδή, θα έχουμε μία επίθεση ακόμα πιο προμελετημένη και οργανωμένη, σε σχέση με την αρχική εικόνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν πραγματοποιήσει πολλές έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου στην Αθήνα, χωρίς ακόμα να έχουν τελεσφορήσει. Μάλιστα, έχουν γίνει έφοδοι σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται, ενώ δεν ήταν τυχαία και η έρευνα που είχε γίνει προ ημερών σε κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια. Η Αστυνομία δεν απέκλειε ακόμα και το σενάριο να κρύβεται εκεί ο καταζητούμενος.

Ο «Αθηναίος» περιγράφεται ως άτομο που είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στη Θεσσαλονίκη για αγώνες του ΠΑΟΚ, ενώ φέρεται να είχε απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τον κρύβουν άτομα του στενού περιβάλλοντός του.

Στο μεταξύ, οι Αρχές προσπαθούν να «φωτίσουν» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα. Οι κατηγορούμενοι «δείχνουν» πρόσωπα και δίνουν ονόματα, ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται από το γεγονός ότι δεν είναι όλα ξεκάθαρα από τις αναφορές τους.

Ο 23χρονος που προφυλακίστηκε χθες Δευτέρα ανέφερε ότι ήταν στο περιστατικό αλλά δεν συμμετείχε στα χτυπήματα με θύμα τον Άλκη και την παρέα του. Ωστόσο, ένας από τους φίλους του Άλκη φέρεται να τον είδε ως το άτομο που χτυπούσε τον 19χρονο με το στειλιάρι. Ο ίδιος ο 23χρονος είπε στην απολογία του: «Εγώ δεν έχω σχέση με τη δολοφονία. Πληροφορήθηκα ότι το παιδί είναι νεκρό από τις ειδήσεις. Δεν περίμενα να καταλήξει έτσι όλο αυτό. Δε θέλαμε να σκοτώσουμε. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Ξεκινήσαμε με σκοπό να βρούμε οπαδούς του Άρη στο Χαριλάου και να τους φοβίσουμε. Αυτό θέλαμε. Εγώ βρισκόμουν στο αυτοκίνητο. Δεν είχα συμμετοχή στο επεισόδιο».

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 11. Από αυτούς οι οχτώ έχουν συλληφθεί. Από τους τρεις καταζητούμενους ο ένας αναζητείται στην Αθήνα, ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο τρίτος έχει διαφύγει στην Αλβανία. Δύο από τους 11 κατηγορουμένους φέρονται να χτύπησαν τον 19χρονο. Ο ένας με ρόπαλο ή άλλο βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα την πρόκληση βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, και ο άλλος με μαχαίρι σε πολλά σημεία του σώματος.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκεται και ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος περιγράφεται ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας «σαρώνουν» όλα τα σημεία της πόλης όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το δεύτερο άτομο που καταζητείται στην Ελλάδα. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφτασε στις συλλήψεις ύστερα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού τόσο από την περιοχή του Χαριλάου όσο και από το σημείο όπου βρίσκεται ο επίμαχος σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Στα βίντεο αυτά φαίνεται ότι απεικονίζονται οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους που ταυτοποιήθηκαν.

Ρόλο διαδραμάτισε και το κινητό του 23χρονου, που συνελήφθη πρώτος για την επίθεση, το οποίο βρέθηκε στο σύνδεσμο. Φαίνεται ότι μέσα από αυτό ξεδιπλώθηκε το δίκτυο επαφών του αλλά και οι συνομιλίες του στα social media.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «οι κατηγορούμενοι είναι 11, ωστόσο, εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που σχετίζονται έμμεσα με την επίθεση. Πρόκειται για άτομα από το περιβάλλον των κατηγορουμένων, που είναι οπαδοί της ίδιας ομάδας». Οι 11 νεαροί που ταυτοποιήθηκαν είναι ηλικίας από 19 έως 25 ετών. Οι περισσότεροι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ είχαν «χαρτογραφηθεί» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ως «σκληροί» οπαδοί.

Ξεχωριστή περίπτωση για τις Αρχές αποτελεί ο 20χρονος Αλβανός, που διέφυγε από την Ελλάδα λίγες ώρες μετά την πρώτη σύλληψη που αφορούσε στον 23χρονο φίλο του. Μαζί είχαν κατηγορηθεί για μαχαίρωμα με θύματα οπαδούς του Άρη στην περιοχή του Χαριλάου το Μάρτιο του 2019.

Ο 20χρονος πέρασε τα σύνορα από μεθοριακό σταθμό της Φλώρινας και εξαφανίστηκε. Οι κατηγορίες σε βάρος του από την επίθεση που είχε κάνει το 2019 ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και έτσι δεν υπήρχε σε βάρος του ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόλαβε να ταξιδέψει στην πατρίδα του πριν εκδοθεί στην Ελλάδα ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Άλκη.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι σε βάρος του θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να συλληφθεί από τις αλβανικές Αρχές.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει τον τρόπο που το «τάγμα εφόδου» των χούλιγκαν έφτασε στο σημείο που ο Άλκης Καμπανός και οι δύο φίλοι του περπατούσαν μετά από βόλτα. Εικόνες που οδήγησαν τους αστυνομικούς σε συμπεράσματα και στα ίχνη των ατόμων που έψαχναν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα makthes.

Ειδικότερα, το βίντεο είναι στην κάθοδο των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του. Η ώρα είναι 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ελάχιστα δηλαδή πριν οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και εξαπολύσουν την άγρια και θανατηφόρα επίθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια οι γονείς του και οι δύο τραυματίες φίλοι του

Δολοφονία Άλκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από την επίθεση