ΥΓΕΙΑ

«Ρεκόρ ντροπής» στο νοσοκομείο «Αττικόν» - Εκατό ράντζα στη χθεσινή εφημερία

Νοσοκομείο Αττικό
Το νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εκατό ράντζα με πολυτραυματίες και ανθρώπους όλων των ηλικών, από 20 έως 90 ετών, γέμισαν τους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», κατά τη γενική εφημερία, χθες Τρίτη (08/02/2022).

Ανά κλινική τα ράντζα έφταναν τα 15, με το νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της εξουθένωσης και οι νοσηλευόμενοι στα όρια του εξευτελισμού, καταγγέλλει το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αυτή ήταν η εικόνα ενός νοσοκομείου του ΕΣΥ, την ώρα που «στη Βουλή εξελισσόταν άλλη μία κοκορομαχία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από το -με ευθύνη τους- εμπορευματοποιημένο κι υποβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», σχολιάζει το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας του ΚΚΕ, αναφερόμενο στη συζήτηση για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Στην εφημερία του "Αττικόν" χθες -με κυβέρνηση ΝΔ- υπήρχαν 100 ράντζα, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν "μόνο" 90!

Αντίστοιχα ανά κλινική, χθες, υπήρχαν 15 ράντζα και επί ΣΥΡΙΖΑ "μόνο" 12.

Απολογισμός: επί κυβέρνησης ΝΔ καταρρίφθηκε οριακά άλλο ένα ρεκόρ ντροπής που κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει το ΚΚΕ, παραθέτοντας τα στοιχεία από τη χθεσινή εφημερία και την αμέσως χειρότερη.

«Πολυτραυματίες σε διαδρόμους, αυριανά χειρουργεία που δεν ξέρουν αν θα έχουν κρεβάτι, όταν τελειώσει το χειρουργείο τους, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 20 έως 90 σε διαδρόμους. Το νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης, οι νοσηλευόμενοι στα όρια του εξευτελισμού» προσθέτει.

«Αυτή είναι η διαφορά του "Νέου ΕΣΥ" της ΝΔ από το "Νέο ΕΣΥ" του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν έχουν καμία διαφορά στην πολιτική τους υπέρ της εμπορευματοποιημένης δημόσιας υγείας και της συνύπαρξής της με τους επιχειρηματίες της υγείας: το πόσοι ασθενείς θα είναι στα ράντζα του δημόσιου νοσοκομείου και πόσοι, για να μην είναι στα ράντζα, θα πληρώνουν αδρά τους μεγαλοκλινικάρχες» καταλήγει το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας του ΚΚΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς το 1/3 των γιατρών έμειναν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά την πανδημία