ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Έτοιμος να παραδοθεί ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Έτοιμος να παραδοθεί ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία
Την πρόθεση του 20χρονου χούλιγκαν που είχε διαφύγει στην Αλβανία να παραδοθεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη ανακοίνωσε ο δικηγόρος του

Την πρόθεση του 20χρονου χούλιγκαν που είχε διαφύγει στην Αλβανία να παραδοθεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη ανακοίνωσε ο δικηγόρος του

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις για τον 20χρονο χούλιγκαν που είχε διαφύγει στην Αλβανία λίγο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πρωί της Πέμπτης ο 20χρονος θα συναινέσει να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα.

«Έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα» είπε για τον 20χρονο ο δικηγόρος του προσθέτοντας ότι «έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης».

Ωστόσο ο δικηγόρος του 20χρονου είπε ότι δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για τον λόγο της φυγής του, ούτε ακόμα για το πότε θα παραδοθεί στις αρχές ο πελάτης του.

«Γνωρίζω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί -θα σας ενημερώσω και σε ποια πόλη στην πορεία, σε ποιο αστυνομικό τμήμα- και υπάρχει μια άψογη συνεργασία με τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι ενήμερες ήδη από χθες για την απόφασή του ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκδόσεώς του και να μπορέσει να έρθει εδώ (στη Θεσσαλονίκη), να απολογηθεί» είπε ο δικηγόρος του 20χρονου.

Μεταφέροντας δήλωση του 20χρονου, ο δικηγόρος είπε ότι ο εντολέας του «είναι συντετριμμένος για το περιστατικό, ότι είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του κι ότι κανένας άνθρωπος να μην βρεθεί στη θέση στην οποία βρέθηκε για όσα δυσάρεστα εξελίχθηκαν στο συγκεκριμένο περιστατικό».

Αναφορικά με τη θέση του νεαρού χούλιγκαν ως προς τον ρόλο του στο άγριο έγκλημα, επισήμανε ότι «η γενική του θέση είναι ότι είχε ένα περιφερειακό ρόλο, στην πορεία θα εκθέσει και άλλες θέσεις, οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και για τον ρόλο του και για την υπόθεση ενδεχομένως».

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται ο εντολέας του, ο κ. Σπυράτος απάντησε ότι πιθανότατα να είναι στην περιφέρεια της Κορυτσάς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει ο ίδιος στην Αλβανία να συναντηθεί μαζί του.

Σύμφωνα με την δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου που μίλησε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης στο MEGA ο 20χρονος επικοινώνησε με δικηγόρο και εξέφρασε την πρόθεσή του να παραδοθεί σήμερα ή αύριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

«Χθες (σ.σ. Τετάρτη) το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ανάσογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένας εκ των βασικών υπόπτων για το έγκλημα, ο 20χρονος φίλος και συνεργός του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος για την άγρια δολοφονία, κατάφερε να περάσει από τα σύνορα σαν κύριος και να φτάσει στην Αλβανία.

Πρόκειται για νεαρό με τα αρχικά D.R. ο οποίος φέρεται να είναι οπαδός ομάδας της Θεσσαλονίκης και μάλιστα φανατικός, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο προφίλ του στα social media.

Ο ίδιος εκτιμάται ότι ανήκει σε ομάδες ακραίων Αλβανών εθνικιστών, όπως αποκαλύπτεται και από τις εικόνες που αναρτά στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος διέφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά τη φονική επίθεση, όταν οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Εκμεταλλεύτηκε αυτή την καθυστέρηση και κατάφερε να φτάσει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με αυτοκίνητο και να περάσει στη γειτονική χώρα, στις 23:45, τη νύχτα της 2ας Φεβρουαρίου, δίχως να κινήσει υποψίες. Άλλωστε δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ποιος είναι ο 20χρονος χούλιγκαν

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

Είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια.

Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη: Τον μαχαίρωναν, ούρλιαζε «βοήθεια, πονάω»

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Καμία ανοχή στον χουλιγκανισμό: Λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους εδώ και τώρα